Показать сообщение отдельно
04.12.2015, 13:52 # 1 ( permalink )
admin
Administrator
Administrator

Регистрация: 07.08.2006
Сообщений: 2,210
По умолчанию В ЛУБНАХ ЗУСТРІЛИ ЮВІЛЕЙ АГРАРНОЇ ЛІГИ КВН УКРАЇНИ

Продовжується ХХІІ сезон в Асоціації "КВН України"... Цього разу для чергової зустрічі армії гумористів було обрано місто Лубни Полтавської області. Саме тут було призначено проведення фінального туру Аграрної ліги КВН .

Історію можна знати і не знати... Історією можна пишатися чи не сприймати... Нарешті на неї можна впливати і змінювати, або існувати так, що від тебе хід історії не залежатиме. Яскравим прикладом цього являється місто Лубни за яким вже декілька останніх років стежать ті, хто є прихильником гри КВН. На сьогодні вже нікого не здивуєш спогадами про те як тут були "кинуті зерна" молодіжної гри, як робилися перші кроки, як мов весняні квіти з'являлися команди - першопрохідці... Минув час і висаджене світлими головами і дбайливими руками "деревце КВН" почало приносити плоди. Рух шкільних команд не обмежився власною територією. Все частіше і якісніше команди з маленького міста стали представляти Лубни на Всеукраїнській арені КВН. За простими успіхами пішли перемоги, здобуття кубків, почесних звань та людської поваги. На цій хвилі популярності гри у місті, при підтримці міського голови Олександра Грицаєнка, було проведено і Всеукраїнський фестиваль дитячих команд "ПерВОсміх - 2012". Чи важко було? Так! Але і на запитання чи потрібно і доречно місту таке свято гумору школярів також стверджувальна відповідь - так! І провели! За першим "ПерВОсміхом" пішов другий, потім - третій. Лубни стали своєрідною "мекою дитячого КВН" про яку заговорили, про яку почали мріяти. Завжди в авангарді впливання на історичній зміні подій був тандем, який складали начальник відділу у справах сім'ї, молоді та спорту Світлана Скиба та президент клубу інтелектуальної творчості міста Лубни Олександр Іващенко. Це завдяки їм місто отримало те, чого досі не мають мешканці більшості мегаполісів країни.

І здавалося б, що можна тішитися вже зробленою для людей корисною справою. Так ні! Вже створеного їм замало! Новий проект прийшов у місто разом із фінальним туром ювілейного 10 сезону Аграрної ліги України. Саме Лубнам було довірено приймали кращі команди ліги, яка в свою чергу є спільним проектом Асоціації "КВН України" та Науково-методичного центру інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів "Агроосвіта". Це був не просто ігровий тур, у ньому вирішувалася доля відразу 4 кубків сезону. Тож гостинні господарі приймали і очікували цікавої гри від 13 команд із різних куточків держави, до яких додалися дві місцеві команди, що також здобули своєю грою на попередньому етапі право грати у головних іграх сезону.

Ось претенденти на кубки:

"Властелины полей" (Харківський національний аграрний університет ім. В.В. Докучаєва),
"НОКДАУН" (Львівський національний аграрний університет),
"ВАУ" (Вінницький національний аграрний університет),
"Саботаж" (Красноградський технікум механізації та сільського господарства ім. Ф.Я. Тимошенка, Харківська область),
"Збірна аграрної академії" (Полтавська державна аграрна академія),
"Сталь" (Луганський національний аграрний університет),
"Тилигул" (Петрівський державний аграрний технікум, Одеська область),
"Агранавти" (Миколаєвський національний аграрний університет),
"Напролом" (Харківська державна зооветеринарна академія),
"Бюджета нет" (Лубенський фінансово економічний коледж Полтавської державної аграрної академії)
"УТ - 1" (Таврійський державний агротехнічний університет, Мелітополь)
"Кантри стайл" (Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. Петра Василенка),
"Дрозди" (Лубенський лісо-технічний коледж, Полтавська область)
"Made in UNUS" (Уманський національний університет садівництва),
"Свежий ветер" (Сумський аграрний університет).

Команди на старті змагань займали ті позиції, які їм було відведено із урахуванням попередніх "заслуг". Переповнений глядачами зал гарно сприймав виступи всіх команд і це надихало і господарів і гостей на гарні виступи. Переказувати хід подій в КВН справа невдячна. Скажу, що всі команди зіграли конкурси фрістайл "Хочете вірте, хочете ні" та фото-розминку. А по закінченню двох відділень КВН - марафону, журі оголосило свій вердикт.

Першість Аграрної ліги КВН України серед команд ВНЗ І-ІІ рівня акредитації:
1 місце - "Саботаж" (Красноград)
2 місце - "Бюджета нет" (Лубни)
3 місце - "Дрозди" (Лубни) і "Тилигул" (Петрівка)

Фестивальний кубок "Золотий колос"
"Сталь" (Луганськ)

Кубок Аграрної ліги
"УТ-1" (Мелітополь)

Чемпіонат Аграрної ліги
1 місце - "ВАУ" (Вінниця)
2 місце - "Агранавти" (Миколаїв)
3 місце - "Напролом" (Харків)

Хотілося б відмітити і гарні виступи "Збірної аграрної академії" із Полтави та "Властелинов полей" (Харків). Їм цього разу не пощастило і вони зупинилися в одному кроці до перемоги. Побажаємо їм, як і всім іншими успіхів наступного разу. Несподіваним сюрпризом для глядачів став виступ гостей фестивалю місцевої шкільної команди КВН "ОК'крошка".
Під час урочистого нагородження представники оргкомітету та журі вручили командам кубки та дипломи. Міський голова Олександ Грицаєнко нагородив "ветеранів" ліги почесними грамотами за вагомий внесок у розвиток Аграрної ліги КВН і в зв'язку з її десятиріччям - Олександра Коваля ("Агранавти", Миколаїв), Ярослава Макеева ("Властелины полей", Харків), Андрія Суржко ("Кантри стайл", Харків), Богдана Андреєва ("УТ-1", Мелітополь), Зехріда Шевчука ("Напролом", Харків) та Сергія Мєшкова ("Свежий ветер", Суми). Президент АКУ Михайло Агранат разом із теплими словами вдячності вручив диплом гостинній господарці в.о. директора Лубенського фінансово-економічного коледжу Полтавської державної аграрної академії Аллі Георгіївні Литовченко, без втручання якої не залишилася поза увагою жодна проблема. Все було на найвищому рівні!

Ось так ще одна непересічна подія змінила часопис невеличкого міста. І щось мені підказує, що це не останнє втручання в історичне майбутнє. Лубни - ще здивують! В чому ця впевненість? В тому як по-батьківські дякували, прощалися і дбайливо відправляли додому гостей організатори заходу. Було зрозуміло, що і для Світлани Скиби, і для Олександра Іващенка це лише тимчасове затишшя...

ВЕСЕЛЕ ПОРОСЯТКО , кореспондент Асоціації "КВН України" на іграх Аграрної ліги КВН.