Асоціація

Старый 12.11.2006, 19:01 # 1 ( permalink )
Andrik
Guest

Сообщений: n/a

По умолчанию XVI Міжнародний фестиваль СТЕМів "Шалантух - 2006"

8 листопада 2006 року в м.Рівне XVI міжнародний фестиваль студентських театрів естрадних мініатюр “Шалантух-2006” розпочався!!!
Відкривали фестиваль майстри бойового гопака та танцювальний колектив “Ікс-денс” Національного університету водного господарства та природокористування.
Далі були представлені колективи, які прибули на фестиваль:
· СТЕМ “Спасибо” м.Новомосковськ
· СТЕМ “Квартал 311” м.Брянськ
· СТЕМ “Академія” м.Одеса
· СТЕМ “Юмодес” м.Хмельницький
· СТЕМ “Ураган” м.Львів
· СТЕМ “Адреналін” м.Львів
· СТЕМ “Дзеркало” м.Умань
· СТЕМ “БУМ” м.Полтава
· СТЕМ “І.Т.Д.” м.Харків
· СТЕМ “Електрошок” м.Харків
· СТЕМ “Шатун” м.Рівне
· СТЕМ “Кома” м.Рівне
· СТЕМ “Дивні люди” м.Київ
· СТЕМ “Пів метра кабелю” м.Чернігів
Після цього з вітальним словом звернувся до учасників фестивалю та глядачів начальник відділу у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Михайло Волинець.
І розпочався перший конкурсний день, в якому свої програми продемонстрували: СТЕМ “БУМ” м.Полтава, СТЕМ “Кома” м.Рівне, СТЕМ “Дзеркало” м.Умань, СТЕМ “Дивні люди” м.Київ.
Команда з м.Полтави вперше на фестивалі “Шалантух”. Проте, їх виступ був досить цікавим, не можна сказати, що все було дуже смішно, але мініатюри “Присвячується тим, хто вижив” та “Балакучий банкомат” у глядачів викликали бурхливі позитивні емоції.
Далі виступила рівненський колектив “Кома”, який показав вже відомі нашому глядачу мініатюри “Про Дона Карлеоне”, “Мушкетерів-двієчників” та ін. Але ось мініатюра “Про екзамен ніндзя” було новою і гарно представлена.
Наступними виступав СТЕМ “Дзеркало” з м.Умані. Колектив запропонував глядачам та членам журі невеличку виставу у класичному театральному стилі за мотивами комедії “Труфальдіно із Бергамо”. Глядачі були не в захваті, незважаючи на майстерну театральну гру та яскраві костюми.
Закривали перший конкурсний день добре знаний у Рівному СТЕМ “Дивні люди” з м.Києва. Вони не тільки “дивні люди”, але й давні друзі “Шалантуха”. Колектив продемонстрував 7 мініатюр у класичному СТЕМівському стилі, без використання мікрофонів. Зал бурхливо сприймав виступ киян, супроводжуючи оплесками та вибухами сміху. В кінці їхнього виступу деякі глядачі аплодували стоячи.


Другий день “Шалантуха” розпочався з виступу СТЕМу “Ураган” зі старовинного міста Львова. Колектив на фестиваль приїхав вдруге. У минулому році “Ураган” виборов 1 місце, могло бути і Гран-Прі, але організатори іх виступ оцінили більш КВНівським, тому найвищої нагороди не отримали. На цей раз “Ураган” знов виступив досить потужно. Був КВН, але все ж таки СТЕМівських номерів переважало. Як результат, в Гала концерт з їхнього виступу потрапило 5 номерів.
СТЕМи з Харкова і Чернігова зарекомендували себе як повноцінні учасники фестивалю. Але рівень жартів бажає бути кращим. Жарти нижче поясу колектив не прикрашають, це стосується СТЕМу з Чернігова. Як зазначив Ростік - ведучий фестивалю: “ Всі природні потреби організму були показані”.
Наступним колективом був СТЕМ - Шоу “Спасибо” з міста Новомосковськ, Тульської області, Росія. На фестивалі “Шалантух” вдруге. Дійсно виступ розпочався з запального кумедного танцю. Особливо запам’яталися “Військомат”, “Бені Хілл”. По ходу виступу були представлені всі учасники колективу, містер Пафос, міс груди і т. п.
Завершав другий конкурсний день СТЕМ “Квартал 311” з міста Брянськ, Росія, багаторазовий учасник та призер “Шалантуха”. На цей раз до України потрапило тільки двоє хлопців – Артьом та Ігор. Виступили достойно. За 10 хвилин хлопці змогли доказати, що на “Шалантух” приїхали недарма. Будемо сподіватися, що наступного року учасників побільшає. У галку від “Квартала 311” потрапило 2 номери, символічно вийшло.
На цьому другий конкурсний день закінчився...

… Третій фестивальний день розпочали знов галичани. СТЕМ “Адреналін” з Львівського Лісотехнічного Університету на фестиваль приїзджають вже в котрий раз, були призерами колишніх Шалантухів. Неприємним у виступу львів’ян було те, що переважна більшість виступу була на російській мові. Здавалося, що виступає не Львів. Акторська гра і самі мініатюри були досить цікавими. Але варто тримати свою марку. Дуже сподобалася замальовка з мобільним телефоном – “продвинутый диджей», сценка “дружина, чоловік, карлсон”. Саме ці номери потрапили до Гала концерту. Рівненський “Шатун”. Чесно, глядач чекав кращого виступу. Наприкінці виступу стало зрозуміло, що на призове місце колектив нажаль не тягне. Були бурхливі авації, але цього було недостатньо.
СТЕМ “Юмодес” з Хмельницького. Постійний учасник “Шалантуху”. З кожним роком колектив виглядає яскравіше. Стиль незмінний. Загалом виступ був у класиці жанру, гарний СТЕМ.
Одесити. СТЕМ “Академія” неодноразові переможці “Шалантуху”. Дуже яскрава гра на сцені. Присутній КВН, все ж таки колектив грав у складі колишньої команди КВН “Портал”, учасник центральних українських ліг АМІК. Протягом виступу “Академія” шукала 5 елементів гумору, як говориться “кто ищет, тот всегда найдёт“. В галку потрапило досить велика частка їх виступу.
Завершували останній конкурсний день СТЕМ “Електрошок” з Харкова.
Як і у колектива з Умані, єдина театральна сатирична вистава за мотивами
“ 12 місяців”. В галку нажаль брати було нічого.
Хочеться зазначити, що не всі колективи до кінця розуміють поняття “СТЕМ”, а особливо сучасний СТЕМ.
На черзі гала – концерт. Це було справжнє цікаве, веселе видовище, але про нього в наступному репортажі.


Фестивальні дні летять досить швидко, декілька конкурсних днів і нарешті гала-концерт, найкращі номери “Шалантуха – 2006”. Варто зазначити, що вже в котрий раз режисером “Шалантуха” є Анатолій Убогий. Професійність дається взнаки, вдала розстановка номерів, загальне вирішення концерту зробили галку дуже яскравою і динамічною. Три, два, один… поїхали. “Вони не бачилися з “Шалантуха – 2005” і ось нарешті знову зустрілися”. Ось вони винуватці фестивалю – СТЕМи України та Росії. На початку концерту з привітальним словом звернувся проректор УДУВГП. В продовження на сцені з’явився замісник начальника управління у справах сім’ї та молоді ОДА Віталій Ліпський. Були вручені подяки для спонсорів “Шалантуха”. І почалося! За кулісами велика кількість учасників, купа реквізиту. Великого хвилювання не помічається, навпаки панує весела робоча обстановка. Телезйомка, як в залі, так і за лаштунками. Загальне вирішення гала – концерту від СТЕМу “Академія” (м. Одеса), перебіги між номерами, так звані “крабіки” від СТЕМу “Дивні Люди” (м. Київ), “крабіки” з’являлися на сцені декілька разів, в останньому виході з учасниками “викатився” Ростік (ведучий фестивалю "Шалантух"). Скарги на біль в боку, не завадили йому вдало виконати цей номер.
Отож, від кожного колективу було вибрано ряд номерів, у кого більше, у кого менше, на результат фестивалю це майже не впливало. Найбільше номерів пройшло від СТЕМів “Академія”, “Дивні Люди”, “Ураган”. Всього пару годин і на сцені знову всі учасник фестивалю. 5 елемент знову був знайдений, вже за допомогою всіх СТЕМів. Це не може радувати.
Нажаль, як завжди, рівненський гдадач чомусь не може залишатися в залі під час нагородження. Тим більше дійсно було на що подивитися.
Кожному колективу дісталася своя номінація, всі отримали символічні подарунки від спонсорів та оргкомітету.

СТЕМом глядацьких симпатій став “Ураган”, м. Львів. Приз за найкращу жіноча роль отримала учасниця СТЕМу “Академія”, м. Одеса. Приз за найкращу чоловічу роль Куда Сергій, СТЕМ «Дивні Люди”, м. Київ.
Також “Дивні Люди” отримали приз за найкращу мініатюру “Малюк”.

ІІІ місце – СТЕМи “БУМ”, м. Полтава та “Ураган”, м. Львів.
ІІ місце – СТЕМ “Спасибо”, м. Новомосковськ Тульської області, Росія.
І місце – СТЕМ “Академія”, м. Одеса.
Гран – Прі фестивалю – “Дивні Люди”, м. Київ.

Як то кажуть: “Після гри сценарієм не машуть”, але…
…Не зовсім зрозуміла розстановка ІІІ місця. Львівський “Ураган” виступив вдаліше, ніж полтавський “Бум”, сумнівів тут немає. Переважна більшість глядачів давали “Урагану” ІІ місце. Чому б було не розділити другі місця?!
Втіхою для галичан став приз від начальника управління у справах сім’ї та молоді Рівненської ОДА Михайла Волинця за найкращий жарт про телеканал “Рівне 1 “.

Всі слони роздани. “Шалантух - 2006” увійшов в чергову сплячку, емоції та спогади про нього ще довго не відпускатимуть! До наступного року, до XVII фестивалю “Шалантух – 2007”!

Наостанок: “ШУЛЬЦ !!!”
Ответить с цитированием
Старый 15.11.2006, 14:20 # 2 ( permalink )
Friend
Guest

Сообщений: n/a
По умолчанию Туди її в ...

Шалантух вже років 4 є фестивалем, який не сприяє розвитку СТЕМу. Він вчить молодь вважати, що "СТЕМ- це щось тіпа КВН, тільки без мікрофонів і довго".
Не буду обговорювати хто і які місця у нас займає - останнім часом це, як правило, ні що не говорить про колектив.
Раціональна пропозиція - поміняти емблему фестивалю. І назву підкоректувати

Козака з пивом на емблемі поміняти на чийсь офіційний фейс з обласного управління. Назву фестивалю із "Шалантух" поміняти на "Прощавай, Шалантух!!"
Через рік провести контрольний - "Все, Шалантух.."

Діти-кавеенщики, запитайте своїх старших, про рівень виступів, про культуру на сцені "Шалантуха", коли приїзжали Кіса (Воронеж), старий Квартал 311, Курськ, Дубно, Хмельницький, Одеса, Київ, Чернігів, Мінськ - вони виступили на фестивалі СТЕМів, їх оцінювало жюрі, яке знало тонкощі піготовки СТЕМівських конкурсних програм, ви зрозумієте, що зробили з фестивалю за 3-4 роки...
Ответить с цитированием
Старый 01.02.2007, 16:22 # 3 ( permalink )
dyadya_ef
Guest

Сообщений: n/a
По умолчанию

коли відбудеться ще щось схоже????
може жтось знає інші подібні заходи????
підкажить!!!!
Наперед дякую!!!!!
Ответить с цитированием
Ответ
Опции темы Поиск в этой теме
Версия для печати Версия для печати
Отправить по электронной почте Отправить по электронной почте
Поиск в этой теме :

Расширенный поиск

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

[IMG] код Вкл.
HTML код Выкл.
Trackbacks are Вкл.
Pingbacks are Вкл.
Refbacks are Вкл.

Быстрый переход

Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
Фестиваль "Кубок Веселого Народа - 2012" в Кривом Роге Кэп Новости 0 16.03.2012 19:04
Команда КВН "Т.Б.П.Ч.": "Ассоциация "КВН Украины" - это большой шаг вперед!" Кэп Новости 4 08.01.2011 03:02
"ЖЕМЧУЖИНА У МОРЯ- 2006" Princessa Игры, Фестивали 161 07.10.2007 12:46
Список учасників фестивалю "Жемчужина у моря-2006" admin Новости 0 11.10.2006 22:10
Летний Кубок КВН "Жара-2006" в Житомире admin Новости 4 30.08.2006 21:04



Transcarpathian Banner Network