Асоціація

Старый 04.10.2012, 09:49 # 1 ( permalink )
Administrator
Administrator

Регистрация: 07.08.2006
Сообщений: 2,224
По умолчанию ЖАРТ-ПТИЦЯ 2012. Мої враження.

Ось і закінчився Всеукраїнський фестиваль дитячих та юнацьких команд КВН «Жарт-птиця 2012», команди роз’їхалися по домам, а я в очікуванні дорослого фестивалю. Так вже історично склалося, що дитячий фестиваль мені подобається більше ніж дорослий, він більш емоційний (після кожної гри одні обіймаються, стрибають і кричать, а інші плачуть. Ну не можу я дивитися як ці малята витирають очі рукавом і тихенько всхлипують через те, що не виграли чи забули слова на сцені), він непередбачуваний і насичений (це на дорослому можна зіграти в перший день і всі інші дні відпочивати, а тут нема як розслаблятися три дні по три конкурси, і ще ж імпровізи підготувати треба), і найголовніше на дитячому учасники більше здружуються ніж на дорослому, вони знають всі команди, вони жартують про своїх суперників і пародіюють їх, водночас підтримують і вболівають за них). Та і атмосфера дитячого фестивалю – це щось неймовірне, що неможливо описати словами.

Приїжджаючи кожного року на «Жарт-птицю» помічаєш «як швидко ростуть чужі діти». Цього року я не могла повірити в такі зміни. Настя Воронова з «Полігона» завжди була такою прикольною малою з косичками, а тепер стала справжнісінькою леді. А Фелікс з «Нас заставили» як виріс?

Найбільше цього року жартували про I-Phone, гроші на штори в школі та весілля, що святкували на базі пансіонату в день заїзду. Непорозумінням стало запозичення жартів. Зрозуміло, що це дитячий фестиваль і його учасники не вміють так жартувати як у Вищій Лізі, у своїй школі вони грали з жартами з інтернету і перемагали. Але ж як відчували себе команди, які дійсно самі пишуть все і не пропускають жодної телевізійної гри. Фронтмен команди «Нас заставили» (Суми) Фелікс зачитав репчик на цю тему, де були слова про те, що в суперників справді смішніші жарти ніж в них, шкода лише, що він їх вже чув. І правильно сказав Сергій Денисенко, що команди, які починають свою КВНівську кар’єру з запозичення жартів, в майбутньому не матимуть успіху.

Щодо конкурсів, то перший день мені здався найбільш смішним, коли команди зіграли візитку, фото-розминку та імпровіз про школи різних епох. На другий день вони готували домашнє завдання та два імпровізи: речівки та уривок з кінофільму, який не увійшов до відомої версії стрічки. Останній конкурс мені особливо цікавим був, хотіла дізнатися, що дивляться сучасні діти. Учасники показали уривки з «Сумерки», «Шерлок Холмс», «17 мгновений весны», індійських фільмів та інших. Найбільше сподобалися «3 планета» (Ромни) – «Бригада» і «Мальчишник в Вегасе» про Шемета, який скрізь спить. Слайд-шоу було дуже доречним, в стилі фіналу цього фільму.

На третій ігровий день проводили Розминку, «А на последок я скажу…» (Фрістайл) і Переспіви (або так звані «Пєрєпєвкі»), бали за які не йшли до загального рейтингу. Конкурс проводився за підтримки журналу «Єралаш». Дуже дивна річ – раніше терпіти не могла цей конкурс, а вчора насміялася досхочу. Була в шоці скільки пісень знають діти і найголовніше яких. Часто бувало, що ні ведучий, ні члени журі не чули тієї чи іншої пісні і на превелику радість зал підтримував команди: хтось з глядачів піднімався і співав цю ж пісню, тому сумнівів не виникало, що вона існує. Дзідзьо – це унікум якись, в нього є пісні на будь-яку тематику. А ще безкінечним фінал цього конкурсу зробив «АРТЕК». Тема – море, в кожній артековській пісні є це слово, а пісень в найвідомішому таборі і не перерахуєш. Скажу вам чесно ще не було в Затоці такої запеклої боротьби як фінал «Переспівів». На сцені залишилося дві команди: одна читає все з папірців з надрукованими піснями, інша без нотатків пригадує пісні. З одного боку команда «Полігон» (Козятин), що підготувалася завчасно, ніхто ж не забороняв, ще й фартова, якщо тема співпала з тими, що були роздруковані; з іншого боку стоїть команда «В десятку» (Калуш) з феноменальною пам’яттю і винахідливістю. І по суті в команди «В десятку» вже закінчився запас пісень про море, але зал їх полюбив. Глядачі піднялися, почали аплодувати і кричати «В десятку, в десятку». Дівчинка з команди заплакала на сцені, а за нею і інші її товариші. Команда, що зайняла передостаннє місце не очікувала, що зал так їх підтримає. Цю мить вони ніколи не забудуть! В результаті представники журналу «Єралаш» вирішили, що перемогу здобули обидві команди.

На закритті фестивалю нагородили найкращих, а найкращих було багато. Від найменших учасників до найгарніших Міс і Містера фестивалю. Не приховую, що на «Жарт-птиці 2012» в мене були свої фаворити. Це такі команди:

1) Свои (Докучаєвськ)
Я закохалася в цю команду з першого погляду. Хлопці і дівчата, майже однакового зросту, в бордовій формі, дівчатка на височезних шпильках і з довгим волоссям. Їх синхронні танцювальні рухи компенсували слабі жарти. Такі собі «ИГУ» в сукнях.

2) Дочки Остапа Бендера (Одеса)
Фішка цієї команди – це профінансованість. У команди своя ширма і три види форми. Жарти теж в порядку і акторська майстерність. «Дочки» і «Остап» розкуті на сцені. Ця команда і отримала Гран-прі фестивалю. Вітаю вас!

3) 3 планета (Ромни)
Жарти цієї команди найбільше були мені до смаку. Я б і не повірила, що це дитяча команда.
Не кажучи вже про сумські команди «Без Весны» і «Нас заставили», з якими я товаришую не перший рік і стежу за їх КВНівською діяльністю.

В цілому фестивалю можна поставити десяточку! Все пройшло на вищому рівні і тепер діти змінивши аватарки в контакті, сидітимуть на уроках і згадуватимуть все, що тут відбувалося…

Аліса Урбанська
Для нашої групи vkontakte
admin вне форума
Ответить с цитированием
Ответ
Опции темы Поиск в этой теме
Версия для печати Версия для печати
Отправить по электронной почте Отправить по электронной почте
Поиск в этой теме :

Расширенный поиск

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

[IMG] код Вкл.
HTML код Вкл.
Trackbacks are Вкл.
Pingbacks are Вкл.
Refbacks are Вкл.

Быстрый переход

Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
Запрошення на фестиваль КВН «ЖАРТ-ПТИЦЯ-2015» admin Новости 0 07.08.2015 11:52
ЖАРТ-ПТИЦЯ 2012: учасники Кэп Новости 0 30.09.2012 10:15
ЖАРТ-ПТИЦЯ-2010. Ще один погляд. admin Новости 0 04.10.2010 09:49
«ЖАРТ-ПТИЦЯ-2010» admin Новости 0 22.08.2010 18:43
«ЖАРТ-ПТИЦЯ-2007» admin Новости 0 21.08.2007 08:50



Transcarpathian Banner Network