Асоціація

Старый 04.01.2013, 09:17 # 1 ( permalink )
Administrator
Administrator

Регистрация: 07.08.2006
Сообщений: 2,224
По умолчанию Огляд. Відголоски першого туру.

Частина 1.



Вже встигли вгамуватися пристрасті після ігор першого туру в турнірах Асоціації «КВН України». Більшість гравців команд КВН (а це в основному студентство) зможе нарешті приділити увагу сесії, попутно відсвяткувавши всі новорічні свята, та з легкою душею піти на заслужені канікули. А у нас з’явилася можливість у перерві між турами подивитися на старт сезону, проаналізувати його результати і згадати про нього мовою цифр і фактів.

Грудень вже традиційно стає відправною точкою для всіх турнірів АКУ. За виключенням кількох сезонів, коли деякі ігри зачіпали листопад, тут все без змін. Стартовий тур повторив схему минулорічного сезону, коли учасників турнірів Чемпіонату та Кубку КВН України було на першому етапі об’єднано і розподілено за географічними принципами на Захід та Схід. З часу появи другого за ліком турніру АКУ в 1998 році і до 2011 року вищезгадані турніри стартували завжди окремо. Зрозуміло, що цією схемою АКУ пішла назустріч командам, враховуючи їх фінансові витрати на добирання до місця проведення ігор. А у команд тепер з’явилася можливість своєю грою відчутно впливати на розклад сил у двох турнірах, склад учасників та на власну долю, визначаючи свій наступний шлях в сезоні. Господарями «зимового» туру стали міста Дрогобич (Львівська обл.) та Алчевськ (Луганська обл.). В них відбулися по 3 гри. Вони довели загальну кількість проведених ігор в Дрогобичі (приймали АКУ вдруге в цьому сезоні) до 5-ти, а в Алчевську (втретє, до цього 1999 і 2011 рр.) до 7-ми. Якщо врахувати, що за 19 сезонів вже в 61 місті України проходили офіційні ігри АКУ, то Дрогобич в цьому «реєстрі гостинності» здійснив вагомий злет і поділяє 27-31 місце (разом з Жовтими Водами, Черніговим, Львовом та Харковом). Представники Луганщини піднялися на 22 – 24 місце (їх сусіди Миколаїв і Біла Церква)



Студентська ліга, в якої все в турнірі прописано більш прозоро на весь сезон і відразу зрозумілі мета, амбіції і стратегія її учасників, стартувала в Луганську. Цьому місту можна віддати звання столиці «зимового КВН в АКУ». За останні п’ять років ігри першого туру тут відбувалися вже в четвертий раз (2008, 2009, 2011, 2012 рр.). Ці показники вже перевищили здавалось б непорушні позиції Житомира та Черкас, які вже в далекому минулому залюбки приймали ігри стартів сезону. А 2 проведені гри в залі Луганського національного аграрного університету довели рахунок прийнятих ігор в цьому місті до 18. Луганськ одноосібно утримує 11 місце серед «гостинних» міст для КВН України.



Зіграно 8 ігор (2 з них в Студентській лізі і 6 в Чемпіонаті (Кубку) КВН України), які поповнили статистику АКУ за кількістю проведених зустрічей за всю історію нашої організації. Тепер ця цифра складає 829 ігор за 19 сезонів!!! На 826-ти із них я мав щастя бути присутнім особисто...

В сезоні стартувало 32 команди. Найбільше в першому турі було представників Полтавщини – 4 («Animal Planet», «Контакт», «Программа защиты принцесс» і «ERROR 404»). По 3 представника було «на старті» від Київщини («Земляки» (Тараща), «Н2У» (Біла Церква), «За дело» (Ірпінь) та Луганщини («ДТП», «С большой буквы», «Незабудки» (Алчевськ). По 2 делегата представляли Київ («Банкомат» і молодіжна збірна НТУУ «КПІ»), Вінницьку («аРава-Руська» і «В.І.Н.С.»), Черкаську («Зворотна тяга» і «Каркаде» (Умань), Дніпропетровську («Шопопало» (Дніпродзержинськ) і збірна ПАТ «Арселор-Міттал» (Кривий Ріг), Харківську («Осторожно харьковчане» і «Смешарики»), Одеську («Сборная Ильичевской губернии» (Іллічівськ) і «Кислород»), Рівненську («Помідори по-рівненські» і «Соседка Дмитрий»), Донецьку (маріупольські «Мы начинаем» і «Ильича-ча») області. Ще по одній команді було від Криму («А.П.К.»), Житомирської («220 на всіх»), Запоріжської («Азовський проспект» (Бердянськ), Сумської («Картуш»), Львівської («ЗеТиДе?» (Дрогобич) та Закарпатської («БезУмная молодежь» (Мукачево) областей. Всього представлено 17 регіонів нашої держави. Є надія, що до старту Кубку Веселого Народу підтягнуться і інші команди, які відклали свій старт в сезоні після нового року.



З тих команд, що виходили на сцени Дрогобича, Луганська та Алчевська було відразу 15 (!) дебютантів офіційних ігор АКУ. А це майже половина. Такого «молодіжного» складу на старті сезону в АКУ вже важко і згадати... Саме від новачків буде залежати яким вийде сезон 2012/13. Що ж стосується ветеранів АКУ, то вони поновили свої власні рекорди. І ці показники варті уваги! Спробуємо їх досягнення перевести в ряд цифр і продемонструвати досягнення граючих представників першої «двадцятки»: місце команди за кількістю ігор за всі сезони в АКУ, кількість сезонів в АКУ та кількість ігор:
1.«Зворотна тяга» (Черкаси) – 15 сезонів / 42 гри,
2. «Азовський проспект» (Бердянськ) – 13 / 35...
5. «Ильича-ча» (Маріуполь) – 9 / 27...
8-9. «ДТП» (Луганськ) – 6 / 23...
11 – 14. «Осторожно харьковчане» (Харків) – 7 / 20,
15 – 20. «Земляки» (Тараща) – 7 / 19,
15 – 20. «Н2У» (Біла Церква) – 7 / 19....



Значно підвищили показники «відвідування» сцени в АКУ команди «Кислород», «Банкомат», «С большой буквы», «А.П.К.», «Программа защиты принцесс»... Всього за 19 сезонів (за станом на 1 січня 2013 р.) в турнірах АКУ брали участь 460 команд.
У 8 зіграних іграх виявилося 9 переможців! Ось така арифметика! В КВН таке буває. В одній грі показники у двох кращих команд були однаковими. Три перемоги дісталися дебютантам сезону («За дело», «БезУмная молодежь» і молодіжна збірна НТУУ «КПІ»). Із команд - «ветеранів» чергові перемоги здобули «Зворотна тяга», «Земляки», «ДТП», «Ильича-ча». Є досягнення і у «середнього покоління». З дипломами «Переможців» додому повернулися «Банкомат» та «Программа защиты принцесс». Як бачите будь-який вік команд і стаж перебування в АКУ має перспективи.
(Далі буде)

Головний редактор Асоціації «КВН України»
Ігор УРБАНСЬКИЙ

admin вне форума
Ответить с цитированием
Ответ
Опции темы Поиск в этой теме
Версия для печати Версия для печати
Отправить по электронной почте Отправить по электронной почте
Поиск в этой теме :

Расширенный поиск

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

[IMG] код Вкл.
HTML код Вкл.
Trackbacks are Вкл.
Pingbacks are Вкл.
Refbacks are Вкл.

Быстрый переход

Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
Відлуння третього туру. Частина 1. Міста. admin Новости 0 27.05.2013 20:51
ВІДГОЛОСКИ ПЕРШОГО ТУРУ. Огляд. Частина 2. admin Новости 0 13.01.2013 12:35
Жемчужина у моря-2010. Трофеї першого дня. admin Новости 1 03.10.2010 10:35
Всім учасникам третього туру! admin Новости 1 10.05.2007 19:03
Гарячі результати першого чвертьфіналу Галицької Ліги КВН. admin Архив новостей 0 10.11.2005 14:00



Transcarpathian Banner Network