Асоціація

Старый 27.05.2013, 20:51 # 1 ( permalink )
Administrator
Administrator

Регистрация: 07.08.2006
Сообщений: 2,224
По умолчанию Відлуння третього туру. Частина 1. Міста.

Вперше відразу всі гри третього туру приймав південь України ( Сімферополь, Іллічівськ, Одеса ). Одеса ще з першого сезону існування Асоціації "КВН України" приймала фестивалі відкриття сезону і була їх єдиною повноправною господаркою. Всього на протязі 13 років (1994-2006) у фестивальній аурі "Жемчужины у моря" (до 2000 року він мав назву "Приморський бульвар") пройшло 127 ігор. Потім "Жемчужина" змінила "прописку" на Затоку. Ще одного разу (2002 р.) столиця гумору приймала фінал Чемпіонату України. І ось через 7 років АКУ знову відвідала Одесу! На цей раз з півфіналом Кубку України.
Іллічівськ втретє "розчинив двері" для турніру АКУ. Після проведених цьогорічних ігор 3-го туру Чемпіонату України їх кількість у цьому портовому місті сягнула 8.

Звичайно, що в перші роки існування Асоціації "КВН України" кожен сезон дарував все нові і нові знайомства з містами нашої держави. Чим більше цих міст ставало тим менше залишалося "білих плям" на географічній карті АКУ. Тим приємніше, що і сезон 2012-2013 не залишився без чергового відкриття. Сімферополь став 62-м (!!!) містом, куди АКУ завітало провести свої змагання веселих і найкмітливіших. У столиці Криму цього разу вирішували свої "проблеми" представники Студентської ліги. Сподіваємося, ці перші 2 гри, що тут відбулися не залишаться останніми і матимуть продовження. Щоправда, слід додати, що в цьому місті вже двічі проходили фінали Аграрної ліги (спільного проекту Міністерства Аграрної політики і продовольства України та АКУ).

Нагадаємо, що в цьому сезоні перші два тури приймали Луганськ, Алчевськ, Дрогобич, Переяслав-Хмельницький, Умань і Вінниця .
Ігри третього тури ще не закрили 19-й сезон АКУ (попереду 4 фінали у вересні), але вони надали можливість зробити нові попередні підрахунки і внести зміни та новинки до статистики. А оскільки попереду місяці літнього відпочинку, можливо, що у читачів нашого сайту знайдеться і вільний час, і бажання, щоб переглянути цей матеріал. То ж розпочнемо.

* За 19 років ігри офіційних турнірів АКУ пройшли майже в усіх регіонах України. Єдиний виняток – Тернопільщина. Із обласних центрів не вдалося пограти ще й в Запоріжжі. А зараз спробуємо створити ТОП-10 "найгостинніших" міст за кількістю прийнятих ігор:
Одеса – 129, Черкаси – 111, Затока – 88 , Житомир – 80, Рівне – 39, Київ – 31, Суми – 27, Івано-Франківськ – 27, Вінниця – 27, Ужгород – 24. Більше 10 ігор приймали Луганськ, Маріуполь, Луцьк, Херсон, Полтава і Хмельницький.

Найбільше представництво по областям виглядає так:
Дніпропетровська область – 6 (Дніпропетровськ, Кривий Ріг, Дніпродзержинськ, Жовті Води, Нікополь, Вільногірськ), АР Крим – 5 (Сімферополь, Севастополь, Красноперекопськ, Ялта, Керч), Київська – 4 (Київ, Біла Церква, Тараща, Переяслав-Хмельницький), Луганська – 4 (Луганськ, Алчевськ, Краснодон, Сєверодонецьк), Одеська – 4 (Одеса, Затока, Іллічівськ, Южне), Рівненська – 4 (Рівне, Острог, Млинів, Кузнецовськ). По три представника в цьому "хіт-параді" мають Закарпатська (Ужгород, Мукачеве, Іршава), Донецька (Донецьк, Маріуполь, Слов’янськ), Івано-Франківська (Івано-Франківськ, Коломия, Калуш), Миколаївська (Миколаїв, Коблево, Очаків), Хмельницька (Хмельницький, Полонне, Кам’янець-Подільський), Чернігівська (Чернігів, Ніжин, Прилуки). По два представника мають Львівська (Львів і Дрогобич), Полтавська (Полтава і Кременчук), Черкаська (Черкаси і Умань), Вінницька (Вінниця і Жмеринка), Запорізька (Бердянськ і Мелітополь). Єдиними представниками від своїх областей поки що залишаються обласні центри Луцьк, Житомир, Кіровоград, Суми, Харків, Херсон, Чернівці.

* Найчастіше ігри Чемпіонату України (20) та Студентської ліги (17) приймав Житомир, а Кубку України (73) та Кубку Веселого Народу (27) відбулися в Черкасах.

* Лише в п’ятьох містах глядачі мали можливість подивитися ігри чотирьох різних турнірів АКУ. Це – Житомир, Черкаси, Київ, Івано-Франківськ і Вінниця.

* 29 міст України за 19 років ставали "господарями" фіналів турнірів АКУ.

* Найчастіше фінальна гра сезону проводилася в Затоці – 5 разів (усі Кубок Веселого Народу). По 4 рази фіналістів зустрічали Житомир, Рівне і Черкаси . Тричі пощастило Одесі, Умані і Хмельницькому .

* Сім міст так і залишаються господарями однієї гри і єдиної фінальної битви (Южне, Севастополь, Ялта, Коблево, Очаків, Мелітополь, Кам’янець-Подільський).

* В 2012 році Житомир приймав відразу два фінали сезону (Чемпіонат України і Студентська ліга). Це єдиний випадок за 19 років.

* Найбільше ігор в одному сезоні прийняли Черкаси . В сезоні 2005/2006 в цьому місті зіграно 25 (!!!) ігор.

* Суми приймаючи на стадії півфіналу Кубок України сезону 2007/2008 "приютили" в чотирьох іграх відразу 22 команди.

* Окрема статистика для турнірів Аграрної ліги налічує "прописку" турніру в Білій Церкві (3 рази), Львові (3), Миколаєві (2), Харкові (2), Сімферополі (2), Луганську, Керчі, Житомирі, Вінниці, Полтаві, Ніжині, Мелітополі, Дніпропетровську, Херсоні, Сумах, Одесі.

Крім вищезгаданих подій із життя АКУ, ще в багатьох містах проходили показові гала-концерти, КВН-акції, шоу. Серед них Запоріжжя, Алушта, Каховка, Бердичів, Горловка, Новоград-Волинський, Рубіжне, Красногвардійське, Щолкіне, Кушниця. Якщо й ці міста внести в загальний реєстр "доріг які ми обираємо", то всього в послужному списку АКУ нараховується вже 72 міста!!! Погодьтеся за перші 19 років не так вже й мало. І маємо надію, що найближчі сезони додадуть нам багато нових друзів у нових містах і містечках. А якщо ви не знайшли в цьому огляді назви свого міста – звертайтеся і Асоціація "КВН України" завітає до вас.

Ігор УРБАНСЬКИЙ,
головний редактор Асоціації "КВН України"
admin вне форума
Ответить с цитированием
Ответ
Опции темы Поиск в этой теме
Версия для печати Версия для печати
Отправить по электронной почте Отправить по электронной почте
Поиск в этой теме :

Расширенный поиск

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

[IMG] код Вкл.
HTML код Вкл.
Trackbacks are Вкл.
Pingbacks are Вкл.
Refbacks are Вкл.

Быстрый переход

Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
Відлуння фестивалю. Крок у третє десятиріччя зроблено! admin Новости 0 07.10.2014 22:25
Відлуння 3-го туру. Частина 2. Команди. admin Новости 0 02.06.2013 09:04
ВІДГОЛОСКИ ПЕРШОГО ТУРУ. Огляд. Частина 2. admin Новости 0 13.01.2013 12:35
Огляд. Відголоски першого туру. admin Новости 0 04.01.2013 09:17
Всім учасникам третього туру! admin Новости 1 10.05.2007 19:03



Transcarpathian Banner Network