Асоціація

Старый 30.11.2013, 10:50 # 1 ( permalink )
Administrator
Administrator

Регистрация: 07.08.2006
Сообщений: 2,224
По умолчанию Тернопільський «Сміхопад»


«88-е чудо світу»

Тернопіль став 74-м населеним пунктом України, в якому провела свій черговий захід веселих і найкмітливіших Асоціація «КВН України». Крім цього, місто завершило список всіх обласних центрів країни, що увійшли до цієї КВНівської географії АКУ. Та головне, що привід для відвідання старовинного галицького міста був не лише довгоочікуваним, а ще й доволі неординарним. Тут пройшов Всеукраїнський фестиваль учнівських команд КВН «Сміхопад-2013» .

Майже два роки ідея проведення заходу не давала спокійно спати його організаторові, керівникові місцевої дитячої команди КВН «Кадри Веселого Народу» Наталі Білоус. Вона з командою школи №2, де працює педагогом-організатором та викладає історію, вже чотири рази брали участь у Всеукраїнських фестивалях «Жарт-птиця» в Затоці, вдало виступали на фестивалях у Луганську, Житомирі, Лубнах, і ось, нарешті, здійснила свою мрію – зібрати у рідному місті талановитих дітей на фестиваль КВН. Її запрошення з радістю прийняли відомі в цих змаганнях колективи, що неодноразово вигравали міжнародні і національні турніри КВН – «Інші діти» (Рівне), «Полігон» (Козятин, Вінницька область), «Без поважної причини» (Житомир), «88-е чудо світу» (Запоріжжя) і їх «тезки» – команда «Кадри» (Лубни, Полтавська область). Серед учасників нового проекту і швидко прогресуючі «Гарні діти» (Ямпіль, Сумська область). Звичайно, що завершує список «чудової сімки» команда господарів «Кадри Веселого Народу».

Проведення подібних «форумів» поступово стає звичною справою на теренах нашої держави, але на відміну від вже традиційних фестивалів «Сміховик» (Житомир) та «ПерВОсміх» (Лубни), цей став «першою ластівкою» для західного регіону України. Крім того, фестиваль мав певну особливість, бо був вперше україномовним! Дітлахи із задоволенням довели, що в них і з гумором все в нормі, і державну мову добре знають. І дарма, що декому довелося вносити поправки в завчені сценарії, а юні представники земель Запорізької Січі не лише здійснили повний переклад текстів, а й придумували нові, згідно умов «Сміхопаду».

Звичайно, що організаційна підготовка тривала не один тиждень і низький уклін всім, хто сприяв здійсненню світлої мрії, активно допомагав і підтримував справу. Учасникам створили комфортні умови проживання, забезпечили безкоштовним харчуванням та зробили все для гарного настрою. Постійно біля гостей міста знаходилися місцеві гіди – їх ровесники учні, а також викладачі школи № 2 на чолі з їх енергійним натхненником, директором школи Інною Володимирівною Іванюк, які на родинному рівні переймалися зустріччю та підготовкою команд до виступів.

Після редагування, репетицій, отримання умов імпровізаційного конкурсу і праці над їх виконанням, команди віддячили за таку гостинність і дбайливість цікавими і веселими програмами під час виступу. Серед глядачів було багато школярів, які вперше стали свідками та співучасниками такого грандіозного шоу. Команди, які по черзі змінюючи на сцені одна одну, по-дорослому відчували себе «послами гумору» і викладачами «школи КВН», постійно даруючи смішні та дотепні жарти тим, хто прийшов на фестиваль вболівати. До програми змагань увійшли два конкурси: домашній – фрістайл «Ні дня без жартів» та імпровізаційний «Листи Святому Миколаю», завдання якого було видано за декілька годин до старту веселих перегонів. І якщо в першому конкурсі виступи проходили більш очікувано, то в імпровізації команди розкрили свій потенціал з усім розмахом дитячої творчості! Вони і співали, і танцювали, і показували елементи гімнастики, перевдягалися в костюми різних епох, навіть лягали спати на сцені з подушками, очікуючи подарунків від Святого Миколая... Глядачі були вражені майстерності юних КВНщиків, а журі із хвилюванням підводило підсумки дійства. І ось, всі чекають на його вердикт! На сцені кубки, дипломи, сувеніри від вдячного міста...

Дипломантами «Сміхопаду-2013» оголошуються команди «Без поважної причини» та «Гарні діти». До списку лауреатів увійшли «Інші діти», «Кадри» та «Кадри Веселого Народу». Кубком переможця фестивалю нагороджується «Полігон»! А під бурхливі оплески ведучі церемонії нагородження представники Асоціації «КВН України» та міської влади оголошують володаря Гран-прі «Сміхопаду». Цілком заслужено (одноголосне рішення журі!) почесний трофей отримали гості з півдня України команда «88-е чудо світу»! Вітаємо! Крім кубків, було вручено іменні дипломи та персональні відзнаки «Філіжанка сміху» від міського голови Сергія Надала. Фестиваль завершився. Свято вдалося...
Проте організатори пообіцяли, що крапка на цьому дійстві не поставлена і воно знову повернеться до Тернополя в наступному році! А отже, чекаємо на новий «Сміхопад»!


«Кадри Веселого Народу»

На цьому приємні сюрпризи для юних гостей міста не закінчилося. На них чекала дискотека, де вони мали можливість «відірватися» і на декілька годин забути про втому, щільний графік репетицій, тягар відповідальності та хвилювання під час виступу. Зробили справу – чому б не відпочити? І гості, і господарі дякували за надану можливість пожартувати та позмагатися на такому престижному рівні і по-дитячому давали клятви зустрітися на наступних фестивалях. Діти були щасливі! Хіба не це головне?

Ігор УРБАНСЬКИЙ, головний редактор Асоціації «КВН України»
admin вне форума
Ответить с цитированием
Ответ
Опции темы Поиск в этой теме
Версия для печати Версия для печати
Отправить по электронной почте Отправить по электронной почте
Поиск в этой теме :

Расширенный поиск

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

[IMG] код Вкл.
HTML код Вкл.
Trackbacks are Вкл.
Pingbacks are Вкл.
Refbacks are Вкл.

Быстрый переход

Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
Увага, СМІХОПАД! admin Новости 0 16.11.2013 22:59
КУБОК КВН УКРАЇНИ. Фінал. 6 вересня 2011 р. м. Кам'янець-Подільський. admin Новости 0 06.08.2011 21:10
Запрошує Тернопіль. admin Архив новостей 0 26.01.2006 14:00



Transcarpathian Banner Network