Асоціація

Старый 14.02.2014, 14:27 # 1 ( permalink )
Administrator
Administrator

Регистрация: 07.08.2006
Сообщений: 2,224
По умолчанию В Житомирі «сміх на голову»

Кажуть, що подію яка відбулася одного разу можна розглядати як випадок. Якщо вона повторюється, то прирівнюється до збігу обставин. А якщо вже справа відбулася тричі – то закономірність! Ось і Всеукраїнський фестиваль дитячих та юнацьких команд КВН «Сміховик», який 10-11 лютого вже втретє пройшов у Житомирі, набув статусу традиційного. У традиційність вірилося ще відразу після завершення дебютного «Сміховика». І річ тут не в тому, що справа ця цікава і корисна (можна перерахувати багато ідей, які так і залишилися лише ідеями, або припинили своє існування після першого кроку). Впевненість полягала в тому, що люди, які взялися за організацію проекту, відразу показали всю серйозність своїх намірів у бажанні зробити для дітей справжнє свято гумору, дати малечі можливості для творчого злету і взагалі вивести шкільний КВН на нову, ще ніким не освоєну благодійну орбіту.

І дуже добре, що у цього задуму відразу знайшлася повноцінна «сім’я однодумців». «Сміховиком» дбайливо, терпеливо, але коли потрібно і вимогливо опікуються Асоціація «КВН України» та Радіоелектронна компанія «РЕК». Кожного разу до початку проведення фестивалю проходить великий підготовчий етап: бронюються місця у готелі, замовляється харчування, друкуються афіші та беджі, збираються прес-конференції, розраховуються години редагування, репетицій, планується дозвілля учасників команд, тощо... А крім того фестиваль, що постійно проводиться у приміщенні Житомирської обласної телерадіокомпанії і знімається для телевізійного показу додає дітям нові відчуття зацікавленості, відповідальності, набуття навиків телевізійних зйомок. Та про таке мріють майже всі початківці!

Фестиваль проводився у рамках проекту «Рух проти ненависті» Європейської кампанії «No Hate Speech Movement» координатором якого в Україні є Асоціація «КВН України». Саме 11 лютого відзначений у календарі цієї кампанії як Європейський день дій сприяння безпечному інтернету. Всі команди із задоволенням взяли участь у фотосесії біля банерів кампанії.



Швидко спливають години праці з редакторсько-режисерською командою, тривалі репетиції, робота над написанням та підготовкою завдань імпровізаційного конкурсу. До виходу на сцену фестивального гала-концерту залишаються лічені хвилини. За кулісами, як у вулику! В когось із дебютантів «тремтять колінця» від хвилювання і він згадує слова своїх ролей... Хтось наспівує рядки вихідної пісні, хтось поспішно накладає грим, хтось ще встигає по мобілці отримати «благословення» батьків, а хтось вслуховується в останні перед виходом на сцену поради і побажання головного режисера фестивалю Василя Крайняя... А зал вже заповнений глядачами, працюють чотири стаціонарні телекамери, публіку розігріває і налаштовує на цікаве дійство ветеран АКУ, шоу-мен Олександр Шемет. Його поради, жарти і розіграші вже «розігріли» зал. І ось хвилююча мить! Звучать знайомі позивні і на сцені з’являється «розпорядник балу», ведучий фестивального маршу Володимир Шинкарук. З його вуст злітають слова привітання і під супровід шалених оплесків на сцені з’являються команди. Треба відразу відзначити, що випадкових гостей на таких сценах не буває. Ще в підготовчий період організатори провели якісний відбір і запросили на «Сміховик-2014» дійсно талановиті та самобутні колективи. Серед них неодноразові володарі гран-прі, переможці, лауреати різних Всеукраїнських та міжнародних фестивалів КВН. Один за одним вони виходять на сцену телецентру: «Інші діти» (Рівне), «Полігон» (Козятин, Вінницька обл.), «Кадри Веселого Народу» (Тернопіль), «Вітаміни» (Боярка, Київська обл.), «Дорослі діти» (Чорнобай, Черкаська обл.), «88-е чудо света» (Запоріжжя), «Не доросли» (Одеса) і команда-господарка «Без поважної причини». Ведучий представив учасникам і глядачам склад вельмишановного журі. Це знанні КВНщики і авторитетні особистості: тріо «Девчонок из Житомира» Марина Поплавська, Вікторія Сенкевич, Таміла Бутко, відомий художник-карикатурист Василь Вознюк, начальник відділу Міністерства культури України Оксана Іонова. А очолили роботу представників феміди відразу два президенти – Асоціації «КВН України» Михайло Агранат та Радіолектронної компанії «РЕК» Георгій Матишнюк. А скільки ще поважних людей та відомих в далекому (і недалекому) минулому КВНщиків знаходилося в залі! Перед тим як відпустити учасників за лаштунки зі сцени прозвучало вітання від Міністра культури України Леоніда Новохатька. А потім від слів перейшли до діла. Командам належало проявити всі свої найкращі вміння в двох конкурсах – фрістайл «Як сміх на голову» та імпровізаційний «Найвеселіша людина року», завдання для реалізації якого всі команди отримали за добу.

Парад сміху відкрила місцева команда «Без поважної причини», а потім всі інші підхопили естафету.



Жартували про школу та батьків, про підручники та події на уроках... Не залишили без уваги транспорт, кінотеатри, стан українських доріг, життя «зірок» шоу-бінесу... Звичайно, не забули висловити й своє бачення подій з Олімпіади в Сочі.



На жаль, не вистачає майстерності передати читачам хід цього яскравого і веселого дійства! Мої сподівання на те, що у них буде можливість переглянути «Сміховик-2014» у телевізійній версії.



Щедрим на знахідки виявився і другий конкурс! Кого тільки не представляли в номінаціях «Найвеселішої людини року»! По черзі ними ставали то мама, то бабуся, то майстер з кьорлінгу, то краща подруга, то Снігурка, то «герой анекдотів» Вовочка... Важко було суддівському корпусу визначатися з симпатіями. А за умовами фестивалю, оцінки не оприлюднювалися, кожен з членів журі «в темну» віддав свої голоси за обраних ним кандидатів у переможці «Сміховика». Поки тривала церемонія підрахунку голосів, глядачів у ранзі сюрпризу веселив фольклорно-«хуліганистий» гурт «ЧІП», який популярний не лише на Житомирщині, а й серед широкого загалу телеглядачів українських каналів.
І ось урочиста мить! Ведучий Володимир Шинкарук запрошує на сцену тандем президентів. Михайло Агранат і Георгій Матишнюк в своїх коротких промовах привітали глядачів в залі, подякували всім учасникам за чудові виступи і перейшли до оголошення підсумків. Але тут я не в змозі не зробити паузу і не сказати читачам про оригінальні призи для всіх команд – це ексклюзивні кубки спеціально виготовленні для «Сміховика» з оргскла у форматі 3D (а це повірте не придбана в магазині «Спорттовари» китайська штамповка, а справжній витвір мистецтва!). Їх автор головний художник АКУ Василь Вознюк.



Ну що ж, «голлівудська» пауза витримана, тепер готуйте долоні. Звучать фанфари! «Дипломатами» фестивалю оголошуються команди «Кадри Веселого Народу», «Інші діти», «Дорослі діти» та «88-е чудо света». Дипломи «Лауреатів» отримали «Вітаміни» і «Без поважної причини». А переможцями ІІІ Всеукраїнського фестивалю дитячих та юнацьких команд «Сміховик» журі визнало відразу дві команди. Це «Полігон» (Козятин) і «Не доросли» (Одеса). Вітаємо переможців.





У залі стає тихіше, задоволений глядач залишає приміщення телецентру, гамірно обговорюючи побачене... Гасне світло... Але це ще не все для учасників! Для них оргкомітет підготував ще солодкий сюрприз – майстер-клас із виготовлення шоколаду та цукерок! Та й це ще не все, адже на дітей ще чекала дискотека, бурхливе обговорення, нові знайомства... Свято закінчується та не надовго. Будемо виглядати у календарі ходу «Сміховика» 2015 року.

А оргкомітет фестивалю на чолі із директором Асоціації «КВН України» Володимиром Виговським вдячний всім службам, що були задіяні у підготовці та проведенні заходу. Особлива подяка волонтерам, якими під час фестивалю були учні школи № 16 м. Житомира і її директору Володимиру Карпцю.

Ігор УРБАНСЬКИЙ, головний редактор Асоціації «КВН України»
admin вне форума
Ответить с цитированием
Ответ
Опции темы Поиск в этой теме
Версия для печати Версия для печати
Отправить по электронной почте Отправить по электронной почте
Поиск в этой теме :

Расширенный поиск

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

[IMG] код Вкл.
HTML код Вкл.
Trackbacks are Вкл.
Pingbacks are Вкл.
Refbacks are Вкл.

Быстрый переход

Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
Держим кулачки за Житомир! Кэп Новости 0 22.10.2012 12:38
Про Житомир и КВН admin Новости 0 06.06.2010 08:46
КВН в Житомирі. Репортаж. admin Новости 7 04.03.2008 16:04
Житомир. 3 тур чемпионата. admin Архив новостей 0 21.05.2005 14:00
Житомир Колбасит admin Архив новостей 0 15.03.2004 14:00



Transcarpathian Banner Network