Асоціація

Старый 07.10.2014, 22:25 # 1 ( permalink )
Administrator
Administrator

Регистрация: 07.08.2006
Сообщений: 2,230
По умолчанию Відлуння фестивалю. Крок у третє десятиріччя зроблено!


«Вхід у змінному взутті» (Ужгород)

Двома Всеукраїнськими фестивалями, що відбулися на березі Чорного моря, у селищі Затока на Одещині стартував XXI сезон в Асоціації «КВН України». Досить скромно, але не без гордості, організатори згадали про двадцять минулих славних літ, які передували входинам у третє десятиліття. Цього разу не було святкових салютів (як на 10-річчя АКУ), не виносили на сцену торт і капітани команд КВН чемпіонів України не задували разом свічки (як це було колись). Не падала на голови учасників і лавина повітряних різнокольорових куль (і таке бувало)... До мінімуму скорочені церемонії відкриття та закриття мали лише професійні обрамлення цього масштабного дійства. Ніхто ні на хвилинку не забував, в який час живемо, і завдяки кому у молоді і дітей збереглася можливість продемонструвати свої таланти, відчути силу єднання зі своїми колегами із багатьох куточків України, подихати кілька днів повітрям творчості, мистецтва, покупатися у морі і подивитися увечері на мирне зоряне небо...

Першим на старт вийшов ХІХ Всеукраїнський фестиваль дитячих та юнацьких команд «Жарт-птиця».
Тепер я переходжу до спогадів мовою цифр і фактів. Чому? Та тому, що описувати феєричні події це одне, а донести до читачів сайту конкретну статистику, яка має підтвердити і нагадати про події минулого та титанічну працю, що роками «колисала» фестиваль, справа зовсім інша. Мабуть, так ми не лише покажемо значимість цього заходу, а й віддамо данину всім тим командам, що протягом 19-и фестивалів були їх головними учасниками і творцями історії АКУ.

Ну, по-перше, щодо назви фестивалю. Свою нинішню назву («Жарт-птиця») він отримав лише на 6-му році існування. До цього тричі значився як «Гуморина» (після його закінчення команди відвідували «Одеську гуморину» 1 квітня), і двічі, як «Молода гвардія» (за однойменною назвою Дитячого центру в Одесі, в якому він відбувався). У 2002 році фестиваль із-за певних обставин на рік «емігрував» у Житомир і цілком зрозумілою стала зміна його назви. З тих пір 13 років поспіль «Жарт-птиця» проводиться стабільно на березі Чорного моря і майже день в день залишається традиційною дата її проведення. Треба додати, що в 2003 році цей гумористичний форум розділився у визначенні переможців фестивалю. Відтоді змагання стали проходити і в «дитячій», і в «юнацькій» вікових категоріях. Будемо сподіватися, що наступного року фестиваль успішно зустріне своє 20-річчя в колі старих і нових друзів у вже звичному для себе «гніздечку» – в Затоці.


«Дочки Остапа Бендера» (Одеса)

За всі ці роки у фестивалях брали участь 184 команди, які представляли всі області України. В 1999 році на фесті побували й гості із Білорусі – збірна шкіл Мінська «Дев’ята лінія». Звичайно, що більшість команд запам’яталися своїми виступами, жартами, дитячими посмішками... Серед учасників за ці роки можна згадати найбільш численні «десанти», які лідирують за кількістю команд, що представляють свій регіон:
Вінницька область (22) – «Активне рішення», «Броколі», «Всі свої», «Видзигори» (Бершадь), «Гимназисты румяные», «Городок», «Іриски», «Красные трюфеля», «Маршрут 47», «Набекрень» (Жмеринка), «Не ВТКай», «Пионерская зорька», «Піонерви» (Гайсин), «Поза зоною», «Полігон» (Козятин), «Тидих-тидих», «Шухерята» (Жмеринка), «32-й этаж», «7 лиц», «Broadway», «Chilly-Villy», «Supermassa».
Одеська область (16) – «Александр Цекало», «Ананьевский уезд» (Ананьїв), «Вітамін І» (Іллічівськ), «ДаТиШо!» (Іллічівськ), «Діти моря» (Затока), «Діти Остапа Бендера», «Дети уезда» (Ананьїв), «Дочки Остапа Бендера», «Ильичевские гонщики» (Іллічівськ), «Как-то так» (Молодіжне), «Не доросли», «Свіжий вітер» (Овідіополь), «Тилигул» (Петрівка), «Унесенные ветром» (Овідіополь), «Ювента», команда Маріїнської гімназії.
Сумська область (15) – «Без весны», «В розшуку», «Гарні діти» (Ямпіль), «Ексклюзив» (Конотоп), «КаВуНи», «На грані фолу», «Нас заставили», «Наші» (Ромни), «Район», «Ренессанс», «Сафо», «Третя планета» (Ромни), «Шум» (Ромни), «220 V», «Playboy’s» (Конотоп).
Полтавська область (13) – «Барбара Стрейзанд» (Білецьківка), «Браво» (Нові Санжари), «Вітамін» (Розсошенці), «Дрозди» (Лубни), «Екстрим» (Лубни), Збірна Кременчуцького льотного коледжу, «Кадри» (Лубни), «MTV» (Кременчук), «Нульовий варіант» (Кременчук), «ОК’крошка» (Лубни), «Синдром» (Кременчук), «Тетріс» (Піщане), «ФінЕко» (Лубни).


«Кадри» (Лубни)

Рекорд команд від одного регіону на фестивалі належить Вінниці. В 2011 році Поділля представили відразу 6 (!!!) команд. Одночасно ці команди встановили рекорд і від одного міста – 5 колективів мали вінницьку прописку (шостим був представник Козятина). Це рекорд для обласних центрів! А серед районних центрів і невеликих міст «пальму першості» тримають відразу два міста з Полтавщини: Кременчук в 2005 році було представлено трьома колективами («Синдром», «Нульовий варіант» і «MTV»), а в 2013 році «нагрянули» своїм тріо Лубни («Кадри», «Екстрим» і «Дрозди»). До речі, і в загальному заліку за всі 19 фестивалів Лубни утримують перше місце серед маленьких міст, «делегувавши» на змагання 5 команд.

Найбільш відвідуваними стали фестивалі в 2011 і 2012 роках. На них виступили по 33 команди!
Більше всього юнацьких команд було представлено у 2010 році. Тоді ця вікова категорія нараховувала на старті 11 суперників. А «дитячий» рекорд прийняли на себе знову ж таки 2011 і 2012 роки. 25 дитячих команд одночасно змагалися за головні трофеї!

Є лідери і в особистому заліку! 14 (!!!) разів у фестивалях брала участь команда «Вхід у змінному взутті» (Ужгород). Цей неймовірний рекорд ще довго служитиме орієнтиром для майбутніх команд КВН. А ось ще кілька рядків щодо «ветеранів» «Жарт-птиці»:
По 7 разів «відмітилися»: «Без понтов» (Кіровоград), «Галицькі перці» (Гусятин), «Ноу-хау» (Драчинці), «Смело, товарищи, в ногу!» (Сміла), «ДаТиШо!» (Іллічівськ), «Тилигул» (Петрівка).
По 6 разів: «Ананьевский уезд» (Ананьїв), «Полігон» (Козятин), «Кадри» (Лубни), «P.S. Лугарі» (Свердловськ).
По 5 разів: «Нас заставили» (Суми), «Синдром» (Кременчук), «88-е чудо света» (Запоріжжя).
По 4 рази: «Дрозди» (Лубни), «Команда в капелюхах» (Тлумач), «Мама не дозволяє» (Чорнобай), «Кадри Веселого Народу» (Тернопіль), «Шухерята» (Кузнецовськ).
Зрозуміло, що багато команд були учасниками «Жарт-птиці» по 2-3 рази.


«Полігон» (Козятин)

Що стосується назв команд, то тут дитяча фантазія не має кордонів. Але найчастіше вибір робиться на користь чогось близького, рідного, сімейного... Судіть самі, яка б компанія зібралася, якби всі ці команди грали одночасно в одному сезоні – «Адамові діти» (Красноград), «Діти моря» (Затока), «Дети уезда» (Ананьїв), «Дети Труженского проишествия» (Тружин), «Діти підполковника» (Олександрія), «Діти сержанта Івануци» (Волока), «Дорослі діти» (Чорнобай), «Гарні діти» (Ямпіль), «Інші діти» (Рівне), «Обережно, діти!» (Полонне), «Трудные дети» (Кіровоград), «Діти Остапа Бендера» (Одеса), «Дочки Остапа Бендера» (Одеса), «Славные ребята» (Славне), «Славные девчонки» (Славне), «Мама не дозволяє» (Чорнобай), «Внучата Менделеева» (Дніпродзержинськ), «Родина Адамсів» (Бурштин)... А ще були: «Свої» (Докучаєвськ), «Свої» (Нова Душиця), «Всі свої» (Вінниця), «Наші» (Ромни)... Були ще два «Шока» (Рудники і Радивилів), дві «Бомби» (Млинів і Полонне), два «Центра» (Умань і Київ), два «Джема» (Дніпропетровськ і Корсунь-Шевченківський), дві команди «Шухерята» (Жмеринка і Кузнецовськ)... Не забули й «кадрову політику» – «Кадри» (Лубни), «Кадри Веселого Народу» (Тернопіль), «Стоп-кадр» (Берегомет). Непогане «меню» складають «Анчоуси» (Житомир), «Броколі» (Вінниця), «Галицькі перці» (Гусятин), «Гуси-лебеді» (Вишгород), «Іриски» (Вінниця), «КаВуНи» (Суми), «КлубНика» (Нікополь), «Конфетка» (Дніпродзержинськ), «Красные трюфеля» (Вінниця), «TWIX» (Тернопіль). До цього їстівного списку можна додати і вище згадуванні солодкі «Джеми», а також корисні «Вітамін І» (Іллічівськ), «Вітаміни» (Боярка) і «Вітамін» (Розсошенці). Багато чого нового нам демонстрували: «Новий стиль» (Черкаси), «Нові гардемаріни» (Станично-Луганське), «Нове покоління» (Луганськ), «Ноу-хау» (Драчинці)...

Гадаю, що не проблема знайти схожість у назвах, що стосуються і шкільного життя, і іграшок, і телебачення, і улюблених зірок естради тощо. Вистачає в назвах команд цифр та іноземних слів. Але головне, що більшість із них запам’яталася не лише своєю назвою, а ще й цікавою грою і високими досягненнями у фестивальних перегонах. Сьогодні вперше опублікую зведену таблицю в якій вказано сумарні результати всіх переможців і призерів на шляху до ювілейного фестивалю «Жарт-птиці» в 2015 році. Нехай вас не вводять в оману цифри. Справа в тому, що кількість переможців і призерів кожного разу була різна в залежності від результатів команд у підсумковому рейтингу (нічиї дозволяли 2-3 командам займати однакову сходинку), а гран-прі вперше на фестивалі з’явився в 2004 році. Сірим відтінком виділені команди юнацького віку.



Безумовно досягнення команди «Вхід у змінному взутті» вражають. Цьому сприяють не лише талант юних, а й постійна робота протягом сезону, ігри в Закарпатській лізі, де суперниками гімназистів виступають студентські команди Ужгорода, а також великий досвід здобутий щорічною участю у фестивалях «Жарт-птиця».

Можливо, що вже на наступному ювілейному фестивалі з’явиться команда, яка стане законодавцем моди в дитячому КВН і їй вдасться назавжди залишити свій «автограф» в історії Всеукраїнських фестивалів КВН.

(Далі буде)

Ігор УРБАНСЬКИЙ, головний редактор Асоціації «КВН України»
admin вне форума
Ответить с цитированием
Ответ
Опции темы Поиск в этой теме
Версия для печати Версия для печати
Отправить по электронной почте Отправить по электронной почте
Поиск в этой теме :

Расширенный поиск

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

[IMG] код Вкл.
HTML код Вкл.
Trackbacks are Вкл.
Pingbacks are Вкл.
Refbacks are Вкл.

Быстрый переход

Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
Придумай нову назву фестивалю! admin Новости 0 21.09.2014 20:14
Відлуння 3-го туру. Частина 2. Команди. admin Новости 0 02.06.2013 09:04
Відлуння третього туру. Частина 1. Міста. admin Новости 0 27.05.2013 20:51
АГРОЛІГА В ОДЕСІ: ЗА КРОК ДО ФІНАЛУ admin Новости 1 04.03.2013 19:27
Перелік команд-учасниць фестивалю аграрних ВНЗ. admin Архив новостей 0 29.01.2006 14:00



Transcarpathian Banner Network