Асоціація

Старый 27.03.2016, 23:37 # 1 ( permalink )
Administrator
Administrator

Регистрация: 07.08.2006
Сообщений: 2,231
По умолчанию ЮВІЛЕЙ У КОЛІ ДРУЗІВ, АБО ХАРКІВ ГОСТИННО ЗУСТРІЧАЄ ПІВФІНАЛ АГРОЛІГИ



Триває черговий, вже ХХІІ сезон в Асоціації "КВН України". Проходять ігри, відбуваються змагання, намічаються плани на майбутнє... Продовжується цікаве життя. Цього разу АКУ дала можливість згадати про себе, провівши півфінальний етап змагань ігор Аграрної ліги КВН України. Нагадаю, що це спільний проект, який започатковано у 2006 році АКУ та Міністерством аграрної політики.

Місцем збору претендентів на вихід у фінал було визначено першу столицю нашої держави – місто Харків. Студентське містечко Харківського національного аграрного університету ім. В.В.Докучаєва приймало своїх колег, запросивши профільні команди із всіх куточків України. Додатковим приводом запросити друзів до себе в гості стала кругленька дата. В цьому році університет відзначає своє двохсотріччя! 200 років! Погодьтеся, що цифра поважна і авторитетна. І ми вітаємо ювіляра, а також його викладачів, студентів і всіх тих, в кого з ним пов'язане життя...



Веселіше привітати університет вдалося безпосередньо учасникам ігор КВН. Навіть тема туру була присвячена урочистій події і мала назву "Ювілей у колі друзів". Але крім святкової назви, весь інший хід баталій було присвячено єдиній меті – путівці у фінал! І треба сказати, що відразу після виходу на сцену, дружні стосунки поступилися місцем справжнім змаганням. Команди мали пройти дистанцію із конкурсів, яку склали фрістайл, традиційна розминка, фото-розминка та імпровізаційний конкурс, завдання якого учасники отримали за декілька годин до гри.

Не цікаво вкотре описувати проблеми сьогодення у суспільстві і говорити про труднощі команд із фінансуванням та добиранням. Краще подякуємо тим, хто все ж таки прибув і вийшов на сцену, щоб і ХНАУ привітати з ювілеєм, і продемонструвати високий рівень гри, і врешті решт виконати завдання на сезон. За лаштунками залишимо також роботу із редакторською групою, попередні покази на прогонах, нічну підготовку імпровізацій, репетиції, хвилювання. Теми жартів були різноманітні, але переважали звичайно ті, що хвилюють студентів-аграріїв: навчання, стипендії, стосунки з викладачами, практика, життя в гуртожитку, село, тощо. Музичним хітом туру стала пісня групи "Ленінград" "На лабутенах", яку співали навіть бабусі у національних костюмах, яких залучила до виступу місцева команда "Властелины полей". Взагалі все було весело, у гарному гуморі, від щирого серця. Глядачі у залі підтримували виступаючих і велика аграрна сім'я вкотре довела свою унікальність та доцільність.



Поважне журі, яке очолював президент Асоціації "КВН України" Михайло Агранат мало складне завдання, бо від його рішення вирішувалася доля команд. І це стосувалося не лише поточних оцінок гри, а й те, хто вийде у фінал "на пряму", кого доберуть додатково і, навіть, у якому із турнірів Аграрної ліги у фіналі (а їх буде чотири!!!) гратимуть учасники події у Харкові.

Тож, першочергове завдання потрапити до головного розіграшу відразу виконали команди "Агранавти" (Миколаївський національний аграрний університет), дві команди господарів півфіналу "Властелины полей" та "Полчаса" (Харківський національний аграрний університет ім. В.В. Докучаєва), "Made in UNUS" (Уманський національний університет садівництва), "УТ-1" (Таврійський державний агротехнологічний університет, Мелітополь) та "Бюджета нет" (Лубенський фінансово-економічний коледж Полтавської державної аграрної академії). Це підтвердили і овації заповненого залу і оцінки в протоколах журі. А по закінченню всіх ігор на зборі команд оголосили і результати добору до числа фіналістів. Ще чотири путівки отримали: "Панды Нью-Йорка" (Сумський національний аграрний університет), "Напролом" (Харківська державна зооветеринарна академія), "Сталь" (Луганський національний аграрний університет), "СМТ" (Полтавська державна аграрна академія). Ці 10 команд і розіграють звання Чемпіона Аграрної ліги і визначать володаря Кубка Агроліги 2016 року. Крім того, у фіналі визначиться і переможець серед команд КВН ВНЗ І-ІІ рівня акредитації та володар кубку "Золотий колос" (а право заволодіти ним не втратила ще жодна команда Аграрної ліги!). Тож сподіваємося, що поїздка до фінальної частини змагань стане не просто прогулянкою "у літо", а набуде безкомпромісної боротьби та принесе переможцям і призерам приємні враження перед студентськими канікулами.



Організаторами 2-го (півфінального) туру Аграрної ліги стали:
Державна установа «Науково-методичний центр інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів «Агроосвіта»;
Об’єднана рада студентського самоврядування аграрних вищих навчальних закладів України;
Асоціація «КВН України»
Харківський національний аграрний університет ім.В.В.Докучаєва.

Півфінальний тур пройшов на вищому рівні завдячуючи його безпосереднім організаторам у Харкові:
ректору Харківського національного аграрного університету ім.В.В.Докучаєва професору Пузіку Володимиру Кузьмичу,
проректору університету професору Пасемко Галині Павлівні,
керівнику КВН університету Ярославу Макєєву.



Одинадцятий сезон Аграрної ліги вийшов на фінішну пряму. Сподіваємося, що заключний крок команди зроблять вдало. А я, користуючись можливістю, хочу підсумувати і навести дані статистики за результатами перших десяти сезонів. І цифра 10 начебто зобов'язує, і командам буде приємно згадати минулі деньки.
Отже, Кубок Агроліги завойовували: 2006 рік – "Екстримал" (Полтава), 2007 – "Pit-stop" (Луганськ), 2008 – "ДТП" (Луганськ), 2009 – "Дикий молодняк" (Херсон), 2010 – "Агранавти" (Миколаїв), 2011 – "Пешком быстрее" (Житомир), 2012 – "А.П.К." (Сімферополь), 2013 – "ДТП" (Луганськ), 2014 – "Властелины полей" (Харків), 2015 – "УТ-1" (Мелітополь).

Уже у другому сезоні, крім визначення володаря Кубку Агроліги, команди почали змагатися і в Чемпіонаті. Були часи, коли у боротьбу протягом сезону вступало 24-25 команд аграрних ВНЗ України.



Щоб надати командам більше ігрової практики та розширення кількості учасників фінального туру з 2009 року в Агролізі розігрувався Кубок міністра (2015 року він отримав нову назву – "Золотий колос"). Отже, 2009 рік – "Титанік" (Біла Церква), 2010 – "УТ-1" (Мелітополь), 2011, 2012 – "Агранавти" (Миколаїв), 2013 – "Агранавти" (Миколаїв) та "На абордаж" (Керч), 2015 – "Сталь" (Луганськ).

Наймолодший турнір для наймолодших команд Аграрної ліги. Команди аграрних коледжів і технікумів визначають кращого із кращих в своїй категорії. Тут теж йде запекла боротьба!



Пройде зовсім небагато часу і команди зберуться щоб завершити сезон. З'являться нові переможці і статистика поповниться черговими даними, але найважливіше навіть не це. А те, що така унікальна ліга придумана, існує, працює і збирає друзів. Як важливо, щоб такий проект мав продовження в майбутньому. Щоб ще не одне покоління майбутніх аграріїв мало можливість пограти в своїй Аграрній лізі, а можливо і привітати ХНАУ із 250-річчям.

ВЕСЕЛЕ ПОРОСЯТКО, кореспондент Асоціації "КВН України" на іграх Аграрної ліги КВН.





Фото Ярослава Макєєва.
admin вне форума
Ответить с цитированием
Ответ
Опции темы Поиск в этой теме
Версия для печати Версия для печати
Отправить по электронной почте Отправить по электронной почте
Поиск в этой теме :

Расширенный поиск

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

[IMG] код Вкл.
HTML код Вкл.
Trackbacks are Вкл.
Pingbacks are Вкл.
Refbacks are Вкл.

Быстрый переход

Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
ШАНОВНІ ДРУЗІ! admin Новости 0 12.08.2014 09:04
Перша столиця зустрічає КВН admin Новости 1 08.04.2011 12:32
Агроліга, до зустрічі на морі! admin Новости 0 07.03.2011 14:29
«Галицька ліга запрошує друзів» admin Новости 1 20.02.2009 00:59
Фінал Харківської студентської ліги. admin Архив новостей 0 04.03.2006 14:00



Transcarpathian Banner Network