Показать сообщение отдельно
14.06.2009, 09:48 # 1 ( permalink )
admin
Administrator
Administrator

Регистрация: 07.08.2006
Сообщений: 2,224
По умолчанию АГРОЛІГА ФІНІШУВАЛА НА МОРІ

Аграрна ліга йде на літній відпочинок. А поставили крапку в четвертому сезоні КВНщики з 11 аграрних ВНЗ України, зігравши фінали у гостинному Мелітополі. Саме тут відбувався заключний етап змагань всіх турнірів. Нагадаємо, що Аграрна ліга – це унікальний проект, створений Міністерством аграрної політики України та Асоціацією „КВН України”. [trim] Його унікальність в тому, що у змаганнях веселих і найкмітливіших команд країни беруть участь лише студенти аграрних ВНЗ. А ігри ліги по черзі приймають різні міста. Тож до спортивного значення додається ще й туристичний інтерес. Цей сезон розпочався фестивалем у Білій Церкві. В Житомирі визначились фіналісти. І ось на початку червня стали відомі всі переможці. Головним іграм передувала велика підготовча робота. Міністерство контролювало хід підготовки, забезпечило турніри кубками і призами. Асоціація надала в допомогу командам свою редакторську групу, організувала роботу журі, режисуру ігор і гала-концерту. Спільна приємна праця знову принесла цікаві та корисні результати в організації студентського дозвілля.
Тепер про фінали.

Малий Кубок міністерства аграрної політики
1. „Титанік” (ТЕК НАУ, Біла Церква) - 21,4
2. „Легіон” (ДАУ, Дніпропетровськ) - 20,0
3. „Наші друзі” (НАУ, Суми) - 19,4
Змагання за цей Кубок були впровадженні лише в цьому році, а це означає, що турнір виявив першого переможця. Як не дивно, але найбільше жартів було в сценарії „Наших друзів”. Та зовсім молода команда з Сум дещо розгубилась і нестача досвіду не дала змоги реалізувати непоганий творчий потенціал. В „Легіоні” більше досвідчених гравців, що дало їм перевагу в боротьбі за другу сходнику. Глядачам запам’ятався веселий дівчачий дует і те, як команда у фіналі домашнього завдання замість голубів випустила в „небеса” живих курей. На присутніх глядачів цей „фокус” справив неабияке враження. А перемогу в грі заслужено здобули ветерани сцени. „Титанік” в своєму третьому сезоні в Агролізі здобув перший трофей. Білоцерківці виграли всі конкурси і важко переоцінити вагомий внесок в загальну перемогу їх харизматичного лідера Володимира Куряти.

Кубок Агроліги
1. „Дикий молодняк” (ДАУ, Херсон) - 22,0
2. „На шару” (НАУ, Біла Церква) - 21,4
3. „На абордаж” (ДМТУ, Керч) - 21,0
4. „НОКДАУн” (НАУ, Львів) - 20,6
Гра за найстарший приз ліги була напруженою. Чотири команди мріяли отримати перехідний Кубок Агроліги, який вже має свої традиції і легенди. В минулі роки величезним (розміром більше метра) кубком володіли „Екстримал” з Полтави (2006 р), та луганські „Pit-stop” і „ДТП” (2007-200 .
І цього разу було на що подивитися! Звичайно, більше чекали від „НОКДАУна”. На жаль, львівяни, які у змагання приносять не лише національний колорит, але й за текстами завжди серед претендентів на перемогу, в цій грі були на себе не схожі. Чи то подорож від Львова до Мелітополя відібрала багато сил, чи якась інша причина, але на останньому конкурсі „НОКДАУн” втратив останній шанс виграти Кубок. Третій рядок у грі посіла перспективна молодь з Керчі і це бузумовно успіх. Команда „На абордаж” взагалі стала відкриттям сезону. Музичність, танці, режисерська робота в колективі на пристойному рівні. Свіжість морської команди, що грає в стилі шоу-кабаре, дуже імпонує. А видовищність їх виступів у домашніх конкурсах просто вражає. Але над наповненністю жартами в програмі та імпровізацією в розминці потрібно ще багато працювати. А ось „На шару” в цьому фіналі була, як ніколи, близька до перемоги. І не дивно, адже за плечима команди і великий досвід гри у лізі, і внутрішньокомандна дисципліна, і бажання. Мінусом аграріїв з Білої Церкви є, мабуть, постійна зміна складу, що, зрозуміло, не дає колективу повноцінно зігратись і показувати стабільну гру. Помітна робота в команді в підготовчий період, стало більше змістованіших текстів і видивищною гра. „На шару” досягає своїх висот наполегливістю, а це означає, що перемоги обов’язково прийдуть!
А ось про володарів Кубку говорити можна довго. Дивно, як Антон та Євген (плюс компанія) „беруть глядача” в кожному залі і місті, де відбуваються ігри. У тих, хто їх бачить вперше відразу складається враження про чудову гру акторів і майстерність на сцені в ситуаціях доведених до абсурду. Але для тих, хто їх знає особисто, не секрет, що „Дикий молодняк” в житті майже нічим не відрізняється від „Дикого молодняка” на сцені! Ось за кого радісно, так це за них. З перемогою, хлопці! Довезіть додому Кубок цілим. І майбутніх успіхів.

Чемпіонат Агроліги
1. „ДТП” (НАУ, Луганськ) - 23,6
2. „Агранавти” (ДАУ, Миколаїв) - 23,4
3. „УТ-1” (Таврійський ДАТУ, Мелітополь) - 23,4
4. „Country stile” (НТУСГ, Харків) - 21,6
Цю гру при деякому корегуванні цілком можна було б показувати на будь-якому з телевізійних каналів. Вона стала смішною, напруженою, і драматичною водночас. Її перегляд – це і реклама Агроліги, і результат праці редакторів з командами, і підтвердження того, наскільки корисне і важливе існування такої ліги.
Ще у відбірному фестивалі на весь голос заявила про себе команда „Country stile”. Вона була лідером сезону і її участь у фіналі стала закономірною і прогнозованою. Та перша спроба виграти відразу чемпіонат поки що залишилась спробою. Ні, харків’яни не були хлопчиками для биття, і виглядали пристойно, але у кожної команди буває гра, про яку самі гравці кажуть: „Сьогодні щось не пішло...”. Будемо чекати.
Про господарів. „УТ-1” з перших ігор відкриття ліги завжди серед фаворитів. У минулому сезоні вони були третіми в чемпіонаті і ось ще один крок вперед. Разом з миколаївськими „Агронавтами” мелітопольська команда посіла другу сходинку. „УТ-1” сильна в командному дусі, а їх фішка – це чудова акторська гра. Додати б ще авторам у роботі над матеріалом і пошукати нові теми для жартів. Такі команди люблять глядачі, але журі оцінювати їх важко.
Якщо є поняття „КВНівського невезіння” то воно дуже родичається з „Агронавтами”. Вчетверте (!) – другі і вчетверте (!) до перемоги не вистачило 0,2 бала!!! Змінюються місця проведення фіналів, склад учасників чемпіонату, переможці, а „зачарована” друга сходинка та злощасні 0,2 і цього разу не відпустили миколаївців. Для них це стало не радісною звичкою. Їх долю цього разу вирішила провалена розминка. Адже за сумою інших конкурсів „Агронавти” – чемпіони.
А ось хто дійсний чемпіон Аграрки 2009 року, так це „ДТП” з Луганська! Коли команда з’являється на сцені відразу видно, що це команда (!) КВН, що в ній розуміють що треба робити, як і для кого. Всі (навіть не видовищні) номери виступу команди тішать гурманів гри інтелегентністю, глибиною жартів, армійською відшліфованістю. Тексти хочеться запам’ятовувати, а жарти цитувати. До минулорічного тріумфу у Кубку Агроліги „ДТП” додало звання чемпіона і продовжило славну традицію (третій рік поспіль) перемог луганчан. А відтак команда стала єдиною, хто двічі зумів виграти турніри Агроліги.
Попереду у команд п’ятий сезон. Керівництво ліги вже будує нові плани, домовляється з ВНЗ про місця проведення наступних баталій. Серед ймовірних міст господарів турів – Харків, Суми, Одеса, Херсон... Розглядається й цікава ідея про проведення музичного фестивалю КВН в рамках відомого фестивалю „Софійські зорі” в Умані. Тож попереду у нинішніх і майбутніх студентів-аграріїв веселе життя. Ну хоча б у тих, хто грає в КВН!
Але звіт про фінали у Мелітополі був би не повний, якщо не сказати слова вдячності господрям. Керівництво, профком і всі служби Таврійського державного агротехнологічного університету так підготувалися до прийому, що організаторам футбольного „Євро-2012” треба у них вчитись і вчитись! Ось де порядок і виконавча дисципліна. Після ігор, відпочинку в нічному клубі, екскурсії, виїзду на море, всі учасники команд КВН приємно шоковані. З їх рук море прийняло в себе десятки монеток. І це свідчення того, що все сподобалось. Мелітополь з КВНом прощається не на довго. Просто канікули...

ВЕСЕЛЕ ПОРОСЯТКО