Асоціація

Старый 05.03.2009, 22:38 # 1 ( permalink )
Administrator
Administrator

Регистрация: 07.08.2006
Сообщений: 2,224
По умолчанию „Кубок Веселого Народу” запрошує всіх!

До старту розіграшу Кубка Веселого Народу 2009 року залишилося 15 днів! Вже 21 березня бере початок п’ятий Всеукраїнський фестиваль КВН „Кубок Веселого Народу”, або просто розіграш Кубку Веселого Народу. Цей турнір уже має свою історію, традиції і є одним із найдемократичніших, на мою думку, змагань в КВН.
Ідея цього турніру народилася в 2004 році, коли вся країна захоплена подіями помаранчевої революції поділилась на два табори і очікувала змін на краще. У зв’язку з неоднозначними подіями в Києві під загрозу зриву проведення ігор в АКУ потрапили всі турніри грудневого першого туру. [trim] Одні КВНщики „зимували”, відстоюючи свої ідеологічні і політичні принципи на майдані в наметах, інших не пустили ректори і спонсори через невизначенність в політиці... Турніри ж стартували вчасно. Та, на жаль, деякі команди не добрались до місяця зустрічі і перед ними нависла загроза пропустити сезон. Ця прикра перспектива для команд дуже засмутила Асоціацію „КВН України” і в пожежному порядку (але виважено і з розумінням проблем команд) було вирішено організувати новий турнір. Планувалось, що до тих, хто постраждав внаслідок бурхливих подій в країні додадуться нові та нещодавно створені команди, а також ті, хто не встиг заявитися вчасно на сезон і ті, чиї творчі плани підкорегував січневий фестиваль „КіВіН” в Сочі. Так і сталось. Цей „революційний” Кубок зібрав чимале коло претендентів, що забажали заволодіти новоспеченим трофеєм. Згадаючи події чотирічної давнини ловиш себе на думці, що рішення було своєчасним і правильним.
Змагання першого ж розіграшу пройшли в три тури в Черкасах, які гостинно запросили до себе „бідного родича”. З тих пір і народилася перша традиція, що всі ігри (окрім фіналу) проводяться в одному місті. На відміну від інших турнірів АКУ, в яких команди переїзджають з міста до міста в кожному новому турі, Кубок Веселого Народу знаходив собі „дах” на весь сезон. Вже в четвертому розіграші Черкаси „відпустили” змагання до Житомира, а в 2009 році вони перекочували до столиці.
В першому ж фіналі в Одесі виступало шість (на відміну від інших турнірів і це теж стало традицією) команд, що своєю грою заслужили право першими отримати новий приз АКУ. Це „Агранавти” (Миколаїв), „Азовський проспект” (Бердянськ), „В розыске” (Донецьк), „Псі-фактор” (Київ), „Саботаж” (Кременчук) і „УхТыКеды” (Іллічівськ). Фінал проходив цікаво і напружено. Про це свідчить і той факт, що відразу дві команди фінішували з однаковим доробком на першому місці. Донецьк і Іллічівськ декілька хвилин чекали „соломонове рішення” журі. А воно було таким – обидві команди признати переможцями, але Кубок за кращі показники (кількість перемог у іграх сезону) вручити команді „В розыске”. Ось така драматична розв’язка драматичного розіграшу Кубка Веселого Народу № 1!
Три наступні розіграші мали свої „плюси” і свої „мінуси”. В них були свої цікавинки, несподіванки і відкриття. Щоб команди-учасниці розіграшу Кубка України, що вилітали в перших двох турах мали ігрову практику і тим кому по-спортивному не пощастило, АКУ вирішила надавати „другий шанс”. Їх перехід до півфінальної стадії розіграшу Кубка Веселого Народу теж був логічний і аргументований бажанням не втрачати команди в сезоні. До речі, багато кому цей шанс допоміг не лише пограти, але й виграти турнір. Подивіться на імена наступних володарів Кубку Веселого Народу: „Гости города” (Харків), „Ильича-ча” (Маріуполь), „Кактуси” (Черкаси)! В кого підніметься рука кинути камінчик в город переможців? Мабуть не всі фінали були однаково видовищними, але без боротьби ніколи не обходилось.
Бажаєте ще цікаві факти? Будь-ласка. В кожному фіналі обов’язково (!?) грала команда з Києва. При чому в третьому їх було дві, а в четвертому – відразу чотири! Можливо це і свідчить про демократію, бо ніхто з організаторів не планує переможну ходу команд і не підтасовує потрібні варінти у головній грі за Кубок. До речі, це єдиний турнір АКУ який не спромоглись виграти представники столиці України! А за чотири роки лише одна команда грала у фіналі двічі, але поки що без успіху. Можливо „Алхімікам” з Алчевська пощастить у третій спробі.
Сам Кубок Веселого Народу об’єднав навколо себе і багато жартів, що до участі в ньому. І якщо раніше цю „дідівщину” дозволяли собі лідери і команди, що грали в сезоні в Чемпіонаті, Кубку України та Студентської ліги, то тепер на фестивалях в Затоці знаходяться зухвалі новачки, які й самі наважуються „вколоти” наймолодший турнір АКУ. То це й добре, що про турнір знають, бо так просто жарти про щось нецікаве на всю тусовку ніхто б не виносив.
Щодо сили команд в цьому розіграші. Хіба це погано, що АКУ довіряє і надає можливість пограти в турнірі всім бажаючим, перевірити свої амбіції у грі з більш досвідченими командами. Та не берусь агітувати (хоча саме це й роблю) і вмовляти, бо впевнений, що знайдеться не один десяток команд, які десь за кухлем пива або чашкою кави вважють себе кращими і непереможними. Ось і вийдіть на сцену та й доведіть це собі та іншим. До речі, переможець Кубка Веселого Народу-2006 „Гости города” вже після цього стали чемпіонами України-2008 і виграли Дніпровську лігу АМіК. А у фіналі Першої української ліги грала „Ильича-ча” – володар Кубку-2007!
Кожного сезону є бажання щось реформувати. Наприклад винести фінал за межі фестивалю „Жемчужина у моря” і проводити його у вересні, як і фінали інших турнірів в місті однієї з команд-фіналістів. Та як завжди, якась криза або відсутність міста-господаря (знову ж відсутність фінансів) гри не дає розвернутися. А так би в Затоці розіграти ще один новий приз - Кубок кубків. За нього б в перший день фестивалю позмагались і володар Кубку Веселого Народу, і команди, що грали у фіналі (крім володаря, що грає за Суперкубок) Кубку України. Це лише ідея, але хочеться почути і ваші, шановні колеги КВНщики, думки про таку „перебудову”. Можливо щось додасте й до формату змагань. Буду радий вашим порадам!
Нагадаю всім, хто має намір стартувати в п’ятому (кругленькому) розіграші Кубка Веселого Народу, що на ваші заявки, дзвінки, приїзд та гру чекають. До початку турніру шанси всіх бажаючих рівні, а отже сміливіше в бій! Бажаю всім успіхів і поставити на поличці в студклубі чи в кабінеті ректора Кубок Веселого Народу-2009!

Ігор УРБАНСЬКИЙ,
головний редактор Асоціації „КВН України”
admin вне форума
Ответить с цитированием
Ответ
Опции темы Поиск в этой теме
Версия для печати Версия для печати
Отправить по электронной почте Отправить по электронной почте
Поиск в этой теме :

Расширенный поиск

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

[IMG] код Вкл.
HTML код Вкл.
Trackbacks are Вкл.
Pingbacks are Вкл.
Refbacks are Вкл.

Быстрый переход

Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
Кубок України та Кубок Веселого Народу. Інформація. admin Новости 0 04.04.2012 22:58
Запрошує Кубок Веселого Народу! admin Новости 0 17.02.2012 11:35
Кубок Веселого Народу запрошує! admin Новости 5 19.02.2010 23:06
„Кубок Веселого Народу” запрошує! admin Новости 4 25.02.2009 09:51
Кубок Веселого Народу запрошує! admin Новости 3 10.02.2008 12:56



Transcarpathian Banner Network