Асоціація

Старый 18.02.2015, 12:50 # 1 ( permalink )
Administrator
Administrator

Регистрация: 07.08.2006
Сообщений: 2,224
По умолчанию КВНівський фестиваль – подарунок дітям!



Долаючи політичні і фінансові перешкоди, шукаючи можливості подарувати свято людям та зробити цікавим дозвілля дітей... Саме так до своєї чергової мети йшли організатори традиційного Всеукраїнського фестивалю дитячих та юнацьких команд КВН "Сміховик-2015" . Вчетверте Житомир приймав цей форум і вчетверте фестиваль приємно здивував новизною організаційних і творчих підходів до його підготовки та проведення. Нові декорації, рекламна кампанія, прес-конференції, турбота про перебування команд, графіки репетицій, редагування, зустріч гостей на вокзалах, екскурсії і, звичайно, родзинка заходу – великий гала-концерт, який став вінцем цього творчого задуму і підвів підсумки "Сміховика-2015".



Кожен знає, що "з неба таке щастя" саме по собі на падає! У фестивалю є дбайливі "батьки" в особі Радіоелектронної компанії РЕК (президент Георгій Матишнюк) та Асоціація "КВН України". Тож, вдихнувши у фестиваль дитячих команд "Сміховик" життя в 2012 році, вони й до тепер піклуються про його долю, не полишають в скрутну хвилину і, взявши попід руки, ведуть до нових відкриттів і перемог.



Цікавим є те, що в списках запрошених до участі команд знаходиться і місце для перевіреної дружби з досвідченими командами і для сміливих експериментів по запрошенню новачків. Але без сумнівів, що і старожили "сміховиків", і талановиті дебютанти, на сьогоднішній день, входять до найкращих команд України. Звичайно, творче життя дитячих команд КВН не довговічне, адже дітлахи виростають, закінчують навчання в учбових закладах і з часом поповнюють склади студентських колективів. Але яскраві виступи багатьох із них запам'ятовуються на довго. В процесі проведення фестивальних заходів і організатори, і глядачі, і самі учасники команд неодноразово теплим словом згадували тих, хто прикрашав своїми виступами попередні фестивалі: одеські "Дочки Остапа Бендера" і "Не доросли", "Ноу-хау" (село Драчинці, Чернівецька обл.), "Полігон" (Козятин, Вінницька обл.), "Без поважної причини" (Житомир), "Іриски" (Вінниця)...



Але спогади спогадами, а треба повертатися в сьогодення! Залишимо за лаштунками години репетицій, загальних прогонів програм на сцені Житомирського телевізійного центру, консультацій з редакторською групою... А на підготовку команд до гала-концерту Асоціація викликала майже всі свої творчі сили і досвідчені кадри. Малеча переймала досвід у відомих шоуменів Олександра Шемета та Андрія Котищука, який був ведучим концерту. Поруч з нею і "штатний" художник АКУ Василь Вознюк, руками якого було створено всі фестивальні декорації, афіші, дипломи, макети призів. Легендарну місцеву команду КВН "Дівчата із Житомира" авторитетно представляла тендітна і чарівна Таміла Бутко, до якої теж була неабияка увага... А ще в залі зібралися десятки місцевих КВНщиків минулого, які в різні роки приносили славу рідному місту.
І ось настав час гала-концерту! Віддаючи данину подіям у державі та їх героїчним учасникам, гала-концерт фестивалю розпочався патріотичною композицією "Майдан" у виконані найкращого дитячого хореографічного колективу України – Ансамблю танцю "Сонечко" (художні керівники Народні артисти України Тетяна та Михайло Гузун).



Зачаровані феєричним виступом "Сонечка", глядачі гучними оплесками дякували танцювальним талантам і відразу зустрічали на сцені команди-учасниці "Сміховика".

Ведучий запрошує на сцену:
"Команда КВН Житомирського автомобільно-дорожнього коледжу,
"Гарні діти!" (Ямпіль, Сумська обл.),
"Кадри Веселого Народу" (Тернопіль),
"Еліточка" (Вінниця),
"Інші діти" (Рівне),
"Дорослі діти" (Чорнобай, Черкаська обл.),
"Кадри" (Лубни, Полтавська обл.)
і "88-е чудо света" (Запоріжжя)".



Але перед тим як відправитися за лаштунки, команди підготували невеличкий сюрприз. Вони привезли і вручили запрошеним на гала-концерт воїнам однієї із військових частин Житомира обереги, пам'ятні подарунки, малюнки від однолітків зі своїх міст, шкіл і центрів творчості.
Не обділена увагою була ще одна частина глядачів – вихованці шкіл-інтернатів Житомирщини.
Зважаючи на те, що Асоціація "КВН України" є національним координатором загальноєвропейської кампанії "No Hate Speech Movement" ("Рух проти ненависті") в Україні, фестиваль проходив під гаслом "Зроби інтернет безпечним!".



Щодо конкурсних змагань, то до "обов'язкової" програми було включено фрістайл "Гра в смішки" та імпровізаційний конкурс "Що таке не щастить і як його запобігти" (враховуючи, що виступ відбувався в п'ятницю 13-го).

Півтори години яскравих виступів, дотепних жартів, пародій, музичних номерів промайнули швидко. Сумувати не доводилося ні на хвилинку. Виступи були цікаві, оригінальні і рівні. Навіть не позаздриш журі при виборі найкращих. Всі були гідні найвищого місця, але... Настав час підведення підсумків. Журі, яке очолювали відразу два президенти: компанії РЕК – Георгій Матишнюк та Асоціації "КВН України" – Михайло Агранат, відправилося в "таємничу кімнату" для винесення вироку. Кожен із представників суддівського складу передав до лічильної комісії результати свого вибору кращих. Загальний результат підтвердив вперту боротьбу і високу майстерність команд. Щільність цифр привела до таких показників. 3-тє місце посіли Житомир і Чорнобай, 2-ге місце поділили відразу три команди: Тернопіль, Рівне, Ямпіль. І, нарешті, переможцями фестивалю "Сміховик-2015" журі обрало теж три команди – "Еліточка" (Вінниця), "Кадри" (Лубни) і "88-е чудо света" (Запоріжжя).



Результат за кількістю переможців можливо дещо і незвичний, але КВН не футбол і додатково визначати одноосібного переможця з поміж інших після гри тут не прийнято. Та й навіщо? А ще це означає, що у більшої кількості дітлахів у цей день був переможний настрій. Хоча переможених на фестивалі взагалі не було, бо всі залишилися задоволені і своїми виступами, і працею з підготовки до виступів, і набутим досвідом, і атмосферою в залі. А зал дійсно був доброзичливим і підтримував всі команди без винятку.
Після завершення фестивалю всі його учасники отримали ще один приємний сюрприз від оргкомітету – вечір відпочинку. В колі друзів, під гарну музику, спілкуючись між собою, діти з різних куточків країни були єдиною сім'єю із єдиної України! Команди дякували оргкомітету, гідам-однолітками із житомирської школи № 16, що по-волонтерські супроводжували юних КВНщиків скрізь у рідному місті. Ну, а оргкомітет і керівники команд розробляли вже нові плани щодо участі команд у Всеукраїнських фестивалях на майбутнє... Але це вже зовсім інша історія...



P.S. Цим фестивалем Асоціація "КВН України" відкрила свій 21-й сезон і зробила крок у третє десятиліття! Життя продовжується!!!

Ігор УРБАНСЬКИЙ ,
головний редактор Асоціації "КВН України"


Фото Леоніда Шевчука













admin вне форума
Ответить с цитированием
Старый 18.02.2015, 21:20 # 2 ( permalink )
Junior Member

Регистрация: 18.02.2015
Адрес: qweq
Сообщений: 2
По умолчанию Вопрос

Извините, а когда будет видео? И будет ли вообще?
sdasd вне форума Ответить с цитированием
Ответ
Опции темы Поиск в этой теме
Версия для печати Версия для печати
Отправить по электронной почте Отправить по электронной почте
Поиск в этой теме :

Расширенный поиск

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

[IMG] код Вкл.
HTML код Вкл.
Trackbacks are Вкл.
Pingbacks are Вкл.
Refbacks are Вкл.

Быстрый переход

Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
Івано-Франківський клуб КВН запрошує команди! admin Новости 0 24.10.2015 22:58
Івано-Франківський клуб КВН відсвяткував своє 20-річчя admin Новости 0 12.10.2015 08:27



Transcarpathian Banner Network