Асоціація

Старый 31.03.2015, 10:22 # 1 ( permalink )
Administrator
Administrator

Регистрация: 07.08.2006
Сообщений: 2,231
По умолчанию У Лубнах відбувся 3-й "ПерВОсміх"



Один – випадок, два – збіг обставин, три – закономірність
(У Лубнах відбувся ІІІ Всеукраїнський фестиваль дитячих та юнацьких команд КВН "ПерВОсміх")

Минуле
Важко відразу сказати, чи є взагалі такі фестивалі, на яких від його учасників чекають уміння гарно співати, показувати мініатюри і пародії, танцювати, робити акробатичні номери, читати вірші, і це все під соусом гумору... Так, такий фестиваль існує! Це фестиваль КВН. Я не зробив великого відкриття, бо КВН – гра, якою захоплюються мільйони людей, та й існує вона вже понад п'ять десятиліть. Ті, хто досяг в ній найбільших вершин, стають улюбленцями глядачів та вболівальників, їх слава кличе за собою все нові і нові покоління молоді... Майже на всіх каналах "світяться" знайомі обличчя колишніх КВНівців, які або ведуть гумористичні і розважальні програми, або є їх активними учасниками чи запрошеними гостями... Їм заздрять і милуються, їх люблять і обожнюють... Та, мабуть, рідко кому приходить в голову запитання про те, яким був шлях їх кумирів і з чого починалося сходження "зірки" до цієї вершини слави.

Говорячи про успіхи футболістів, розуміємо, що добре попрацював його перший тренер. Талант музиканта можемо поєднати з наполегливою роботою його наставника. Майже в усьому кожній талановитій людині треба допомогти зробити перший крок, вказати мету і зробити все можливе, щоб ця мета була досягнута.
КВН у цьому плані не виключення! Але не дивлячись на велику повагу та всенародну любов до гри, КВН не став ні визнаним жанром мистецтва, ні якоюсь офіційною творчою дисципліною для молоді, підлітків, дітей. А тому й займатися цим жанром творчості ніхто й не поспішає! А навіщо? Гроші великі на цьому не заробиш, а займатися дітлахами – зайвий клопіт. Ось і виходить так, що гра, яка дає розвиток дитячій творчості протягом багатьох років так і залишається на рівні художньої самодіяльності...

Та не все вже зовсім так погано. Ще в середині 90-х років минулого століття Асоціація "КВН України" зробила перші спроби організації "оглядів юних гумористів", провівши ряд досить пристойних фестивалів "Молода гвардія" та "Гуморина". Вийшло цікаво! Інформація розліталася по країні і на фестиваль почало прибувати все більше і більше дитячих команд КВН. Уже на початку ХХІ століття загальна кількість стала помітно переходити і в загальну якість. Ця "тусовка" перестала нагадувати лише "зустріч друзів" і впевнено переросла у солідний Всеукраїнський фестиваль "Жарт-птиця" (назву отримав у 2002 році). Традиційний форум КВН став тією "першою ластівкою", який по-справжньому показав і любов дітей до гри, і їх бажання вчитися і працювати в напрямку оволодінням майстерності, і ті приховані дитячі таланти, на які так щедра наша країна! Але щорічний фестиваль, яким би він не був цікавий та корисний, не в змозі на довгий час підтримувати той настрій і ті бажання дітей проявити себе на КВН-сцені! Звичайно якісь команди грали в своїх домашніх лігах (про їх рівень говорити не будемо), деякі були залучені до різноманітних заходів по лінії освіти (треба ж підтримувати форму і "заробляти" симпатії керівництва), а деякі команди стали просто "паличками-виручалочками", що прикривали собою честь шкіл, районів, областей у змаганнях під патронатами пожежних, міліції, податкових, тощо... Цього, як виявилося теж не вистачає, та й КВНом ці змагання не завжди можна було називати.
І тоді в колі керівників команд та оргкомітету Асоціації "КВН України" почала визрівати ідея про проведення декількох Всеукраїнських фестивалів, щоб у дітей було більше можливостей грати на високому рівні, вчитися улюбленій справі, працювати з досвідченими редакторами і режисерами, тощо. В кінці кінців, з великою долею ризику, першим двері на старт таких фестивалів відчинив у 2012 році Житомир. Обласний центр "витримав нашестя" юних КВНщиків, які чудово відсалютували гумором на фестивалі "Сміховик" (доречі і в наступні три роки Житомир неодмінно проводив цей традиційний фестиваль). Цей захід дуже всіх підкорив і "тусовка" бажала продовження! Хто наступний візьме на себе цей тягар? І ось тоді зовсім несподівано про себе заявило місто Лубни з Полтавщини. Любов до гри місцевих організаторів при підтримці мерії міста зробила здавалося б неймовірне! Проводити Всеукраїнський фестиваль в невеличкому місті! Комусь це можливо вважалось за жарт, але та наполегливість, щоденна праця і бажання подарувати школярам міста КВН-парад кращих дитячих команд із всієї України в решті решт стала реальністю! І якщо до цього про успіхи лубенських команд було відомо у вузьких колах поціновувачів гри, то після проведення у місті фестивалю "ПерВОсміх-2012" Лубни вже сприймалися, як один із центрів дитячого КВН в Україні. І це при тому, що місто не є обласним центром! Знімаємо капелюха! Браво!

Швидко історія розповідається, та не швидко справа робиться. Вже десь у далекому минулому залишився і 2013 рік, в якому Лубни знову приємно здивували "КВНівську громадськість і довели, що в "одну річку можна увійти і двічі", провівши другий "ПерВОсміх"... Знову все було класно, знову всім сподобалося, знову всі чекали на продовження закладених традицій такого рівня організації, прийому і проведення!



Сьогодення
2015 рік. Продовження відбулося!!! Мабуть не варто перераховувати ті проблеми з якими зіштовхнулися "хрещені батьки" ІІІ Всеукраїнського фестивалю дитячих та юнацьких команд КВН "ПерВОсміх" начальник відділу у справах сім'ї, молоді та спорту Світлана Скиба та президент клубу інтелектуальної творчості міста Лубни Олександр Іващенко. Так само, як не варто згадувати скільки було ситуацій, в яких повернути назад було б спокійніше, зручніше, вигідніше... Та не ті це люди, які ось так просто візьмуть і відмовляться на півдороги від наміченого та оберуть спокійне життя. Знову, заручившись підтримкою міського голови Олександра Грицаєнка, Світлана та Олександр розпочали черговий творчий проект і викликали на старт нового фестивалю 8 команд. У двох "господарствах" розпочалася кропітка робота. Організатори дбали про поселення, харчування, графік репетицій, друкування рекламної продукції... А в цей час у восьми містах України команди готували сценарії, писали жарти і шукали кошти, щоб відвідати і полонити своїми виступами гостинні Лубни. І ось цей день настав!



27 березня. Всі учасники фестивалю "ПерВОсміх-2015" (пройшовши перевірки і отримавши зауваження та корисні поради від редакторської групи) за лаштунками готуються до виступу, гримуються, повторюють слова пісень, пританцьовують, шепочуть якісь лише їм відомі клятви, підбадьорюють один одного... А вже зі сцени ведучий гала-концерту Андрій Купчин вітає глядачів у переповненому залі (навіть додаткові стільці стояли в проходах) і відразу дивує публіку першим сюрпризом.



Розпочався концерт марафоном лубенських команд, які у якості гостинних господарів взяли на себе місію "розігріти зал" і це їм без перебільшення вдалося. Цікаво і дотепно зі сцени сприймалися жарти від команд "ОК крошка" (Лубенська ЗОШ № 2), "Екстрим" (Лубенська ЗОШ № 4) та "Дрозди" (Лубенський лісотехнічний коледж)... Вже після цього на сцену запрошуються довгоочікувані "прибульці" із інших міст. Ось вони учасники фестивалю – "Кадри Веселого Народу" (Тернопіль), "Інші діти" (Рівне), "Внуки Анджелины Джоли" (Суми), "Без поважної причини" (Житомир), "Freedom" (Дніпродзержинськ), "88-е чудо света" (Запоріжжя), "Дорослі діти" (Чорнобай) та команда, що представляла Лубни у офіційному показі – "Кадри" (Лубенська ЗОШ № 1). Ведучий представив журі і оголосив конкурсну програму – це фрістайл "Україна має талант!" та імпровізаційний конкурс "Місто майстрів".



Відзначу відразу, що команди досить плідно попрацювали і підготували гарні веселі виступи. Глядачам приємно було спостерігати за виступами всіх восьми команд, зате тим, хто мав винести вирок було ой як не легко. Змінюючи один одного на сцені, дітлахи не давали перепочинку і "відвантажували гумор" найвищого гатунку. Звичайно моментами були і проблеми: то мікрофон підвів, то слова забув... Але вдячні глядачі все розуміли і як могли підтримували і своїх, і гостей. Дві години відбувалася ця сміхопанорама і ось настала урочиста мить винесення вердикту журі фестивалю. На сцену запрошуються міський голова Олександр Грицаєнко, президент Асоціації "КВН України" Михайло Агранат та начальник відділу у справах сім'ї, молоді та спорту Світлана Скиба. Багато особистих відзнак у різних номінаціях малеча отримала безпосередньо від мера міста. Потім дипломи учасників ІІІ Всеукраїнського фестивалю дитячих та юнацьких команд КВН "ПерВОсміх-2015" отримали місцеві команди "ОК крошка", "Екстрим" та "Дрозди". Затамувавши подих, глядач і учасники очікують відповідь на головну загадку. Затамовано подих, звучать фанфари... Як і прогнозувалось результати виступів були настільки щільними, що всі команди без виключення увійшли повним складом до "призової трійки". Третє місце посіли Дніпродзержинськ, Суми та Тернопіль. "Срібна" сходинка теж отримала трьох призерів – ними стали Житомир, Запоріжжя і Чорнобай. А переможцями фестивалю "ПерВОсміх" визнано команди із Лубен і Рівного. Підводячи підсумки Олександр Грицаєнко подякував малечі і запевнив присутніх в залі, що у традиційного фестивалю буде продовження! А цю новину на "ура" сприйняли і в залі, і учасники на сцені. Потім була фінальна пісня – гімн фестивалю. Ще одна цікава справа зроблена, знову дітям подарували радість. Та організатори так просто не відпустили гостей і запросили дітей провести години дозвілля до місцевого клубу "НЛО". Наступного дня на учасників чекав від'їзд, дорога додому, сповнена спогадами та враженнями. Все було дуже добре. Звичайно, що в підготовці до таких потужних заходів задіюється велика кількість людей, чию роботу іноді взагалі не видно. Всім їм спасибі. Але окремо хочеться висловити від всіх слова подяки директору Лубенської ЗОШ № 1 Тютюнник Людмилі Семенівні та колективу працівників їдальні цієї школи. Як і КВН описати не просто, так і смакоту страв, якими пригощали дітей передати важко. Повірте на слово, що все було супер!
А ті учасники, в кого була можливість у день від'їзду, ще й встигли у Лубнах із задоволенням відвідати діючий Мгарський монастир! От ще б про нього вам розповісти, але це вже буде зовсім інша історія.



Майбутнє
Давайте його напишемо разом...

Ігор УРБАНСЬКИЙ,
головний редактор Асоціації "КВН України"


Фото Олесі Улітко









admin вне форума
Ответить с цитированием
Ответ
Опции темы Поиск в этой теме
Версия для печати Версия для печати
Отправить по электронной почте Отправить по электронной почте
Поиск в этой теме :

Расширенный поиск

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

[IMG] код Вкл.
HTML код Вкл.
Trackbacks are Вкл.
Pingbacks are Вкл.
Refbacks are Вкл.

Быстрый переход

Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
Команда КВН "48-й размер": "Удивлять будем всем!" Кэп Новости 0 09.02.2011 10:27
Команда КВН "Т.Б.П.Ч.": "Ассоциация "КВН Украины" - это большой шаг вперед!" Кэп Новости 4 08.01.2011 03:02
Хорошковський "зайшов" у "95 Квартал" admin Новости 0 14.09.2010 16:35
Відео на фестивалях "Жарт Птиця" і "Жемчужина у моря" admin Новости 5 03.11.2009 11:40
"Жарт-птица" и "Жемчужина у моря" меняют прописку. admin Новости 15 23.08.2007 01:58



Transcarpathian Banner Network