Асоціація

Старый 13.11.2016, 18:42 # 1 ( permalink )
Administrator
Administrator

Регистрация: 07.08.2006
Сообщений: 2,232
По умолчанию ХІІ сезон в Аграрній лізі КВН стартував, Або про значення традицій.



Що-що, а гарні традиції поважати завжди потрібно. Зробити один раз добру справу – це почесно і схвально, а ось продовжити розпочате, зробити наступний крок нормою, традицією, буває досить нелегко. І справа тут навіть не в тому, що це потребує постійної титанічної праці, а ще й тому, що коли закладаєш фундамент проекту, важко навіть уявити, що на тебе чекає в майбутньому, яким врешті решт воно буде.

У 2006 році було створено Аграрну лігу КВН України. З тих пір у ній між собою змагаються у вмінні розсмішити команди профільних ВНЗ цієї галузі. У витоків проекту стояв дружній тандем його засновників – Міністерство аграрної політики України та Асоціація "КВН України". Цю традицію збережено і до нині весь цей час нові і нові покоління талановитих майбутніх аграріїв виходять на сцену, щоб засвідчити свою повагу до гри.

Так вийшло, що саме об'єднання двох славних традицій відбулося під час проведення відкриття фестивалю ХІІ сезону Аграрної ліги КВН України у місті Лубни, що на Полтавщині. По-перше (це ми вже згадали), що ігри ліги проводяться без збоїв 12-й рік поспіль і вже витримали перевірку всіх звірів знаків Зодіаку. А друге, це те, що сезон Агроліги вдруге поспіль стартував в Лубнах. Чим не традиція, не приклад для наслідування і помноження гарної справи?

Приємно, що невеличке місто знову стало домівкою для фестивальних перегонів ліги. Вже багато написано щодо гостинності і любові до гри КВН в Лубнах! Тут постійно проводяться шкільні змагання, розігрується Кубок КВН на призи міського голови міста серед талановитої учнівської молоді, а кращі колективи веселих і найкмітливіших міста з "дипломатичною місією гумору" відвідують престижні Всеукраїнські фестивалі у різних куточках країни. І не без успіху! Навпаки, юні лубенці завжди серед лідерів, призерів, переможців... Тут майже в кожній школі і коледжах є свої команди, а виступати на сценах і входити до складу команди для дітей дуже престижно. Будь-яке містечко могло б задовольнитися досягнутим і жити спокійним життям. Та це не про Лубни! Всім зрозуміло, що нічого б цього не відбувалося без піклування і допомоги Сил Світла та Добра. Це жарт, але так і можна ставитися до того, як працює на підтримку КВН місцева влада на чолі з міським головою Олександром Грицаєнком. Саме за його ініціативи п'ять років назад у Лубнах засновано Всеукраїнський фестиваль дитячих та юнацьких команд КВН "ПерВОсміх". Проведений захід так сподобався юним мешканцям міста (та й дорослим теж!), що його вирішили повторити, а потім зробили традиційним!... Запрошення на фестиваль, який проводиться в День гумору, стає з кожним роком все більш престижним. І кого тут лише не було: Одеса та Ужгород, Запоріжжя та Тернопіль, Житомир та Рівне, Херсон та Суми... Звичайно, що беруть в ньому участь і кращі представники місцевого "цеху по виготовленню жартів". У 2017 році він пройде вже вп'яте! Іноді може скластися враження, що на шляху у творчих ідей міського голови та його команди нема ніяких перепон. Та ні, всім складно. Але в місті для людей знаходять можливість зробити свято гумору і в надскладний час, щоб додати позитиву в життя та підняти настрій. Треба додати, що творчість мала б великі проблеми, якби нею не опікувалися: керуюча справами місьвиконкому Маргарита Комарова, начальник відділу у справах сім'ї, молоді та спорту Світлана Скиба та Олександр Іващенко, який очолює місцевий клуб інтелектуалів "Ерудит".

Нехай пробачить мене читач за цей ліричний відступ, але треба зрозуміти, хто і як в сьогоденні бере на себе відповідальність (а інколи і хоробрість), щоб закладені традиції мали продовження. А тепер до ігор Аграрної ліги!

Схема сезону проста і незмінна (що теж є традицією!). Сезон проходить паралельно із навчальним роком, а тому й датується як 2016/2017. В ньому три тури, що проходять в трьох різних містах (у більшості на базах студентських містечок, які виступають господарями туру). "Заявкою" на участь у боротьбі за почесні трофеї стає фестивальний тур. Потім відбувається другий ігровий тур, в якому і визначаються учасники складів фіналів і трофеї, за які продовжиться боротьба в заключному фінальному турі. Окрім того, на другому і третьому етапі можуть додаватися команди, які "засиділися" на старті, але не втратили можливість виграти приз на фініші. Нагадаю, що протягом сезону в Аграрній лізі розігруються 4 (!!!) головні кубки. Це Чемпіонат ліги (І, ІІ, ІІІ місця), Кубок ліги (володар кубку), Першість серед команд ВНЗ І-ІІ рівня акредитації (І, ІІ, ІІІ місця) та за результатами фінального туру – Кубок "Золотий колос".

Стартовий фестивальний тур мабуть є самим видовищним для глядачів та улюбленим для команд. В цьому сезоні він складався з двох частин, щоб його змогла відвідати більш чисельна аудиторія глядачів. Оргкомітет у місті Лубни і тут подбав про своїх земляків. І вони не підвели. Зал кінотеатру "Київська Русь" був заповнений на обох "відділеннях" і активно, чемно, справедливо розподіляв свої емоції і оплески між всіма командами. Приємно було в цій масовці бачити знайомі обличчя колишніх і теперішніх учасників та керівників місцевих команд "Кадри", "Дрозди", "ОК'крошка", "Екстрим"...

Що ж до самих виступів команд, то вони пройшли на достойному рівні і зберігали інтригу до останнього вироку журі. Всього ж гралося три конкурси: фрістайл "Формула усМіху", розминка та імпровізаційний. Іграм передувала робота з редакторською групою Асоціації "КВН України", репетиції, підготовка матеріалу імпровізу, прогін в день гри...

Тож на старт перегонів вийшло дві п'ятірки команд.

Перша гра
"Агранавти" (Миколаївський національний аграрний університет),
"НОКДАУн" (Львівський національний аграрний університет),
"Бюджета нет!" (Лубенський фінансово-економічний коледж Полтавської державної аграрної академії),
"Панди Нью-Йорку" (Сумський національний аграрний університет),
"Акули бізнесу" (Хорольський агропромисловий коледж Полтавської державної аграрної академії).

Друга гра
"Made in UNUS" (Уманський національний університет садівництва)
"УТ-1" (Таврійський державний агротехнологічний університет, м. Мелітополь)
"Властелины полей" (Харківський національний аграрний університет ім. В. Докучаєва)
"СМТ" (Полтавська державна аграрна академія)
"52-й понедельник" (Одеський державний аграрний університет)

Треба відмітити і показовий виступ місцевої команди КВН "Кадри"(ЗОШ № 1). Солідний "десант" у підтримку заходу був і у робочому складі журі. У ньому, поруч із суворими "ветеранами", приємно світилися нові задоволені обличчя голови студентського самоврядування аграрних ВНЗ Вікторії Уманчик та методиста НМЦ "Агроосвіта" Олександра Мироненка.
Настав час церемонії закриття фестивалю. На сцену піднімається Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, президент Асоціації "КВН України" Михайло Агранат, представник оргкомітету фестивалю Олександр Іващенко та представники молодіжного крила Аграрної партії.
Спочатку до слова запрошено мера міста і він вкотре довів, що він вміє не лише запроваджувати славні традиції для міста і щиро дякувати гостям, які подарували свято, а й сам не проти дотепно і вміло пожартувати. І, як вже стало доброю традицією запросив усі команди на побачення в Лубнах на черговому фестивалі.

А далі злива нагород. Оголошуються переможці фестивалю. Ними стають "Агранавти" (Миколаїв) та "Made in UNUS" (Умань). Дипломи лауреатів отримують: "УТ - 1" (Мелітополь), "Властелины полей" (Харків), "НОКДАУн" (Львів), "Бюджета нет!" (Лубни). Призи "симпатій" від мерії міста вручає Олександр Іващенко і їх отримують "Агранавти", "Made in UNUS", "УТ-1", "Властелины полей", а також місцева команда "Бюджета нет!" за допомогу в проведенні фестивалю. Настає черга і чарівної представниці від Аграрної партії. Вона вручила матеріальні відзнаки. Це додало не малих радощів учасникам команд "Агранавти", "Made in UNUS", "УТ-1", "НОКДАУн" та "Бюджета нет!". Все це під шалені оплески глядачів, яким свято гумору традиційно принесло багато емоцій і незабутніх хвилин! Виходячи із зали, вони цитували жарти почутого, наспівували пісеньки та захоплено дивилися на тих, хто стояв на сцені, мріючи і самим з часом зайняти місце поруч із своїми сьогоднішніми героями...

Мій звіт був би не повний, якби я не згадав ще про одну головну діючу особу цього заходу. Це заступник директора Лубенського фінансово-економічного коледжу Литовченко Алла Георгіївна. Дивуєшся як ця жінка цілодобово все встигала вирішувати, контролювати, забезпечувати, лікувати, годувати, зустрічати, проводжати... І при цьому всьому з її обличчя ніколи не сходила доброзичлива посмішка. Слова подяки і директору коледжу та всім працівникам служб фінансово-економічного коледжу за високу організацію проведення заходу, витримку і допомогу.
Закінчився традиційний фестиваль. Команди залишають гостинні Лубни, щоб відправитися до своїх домівок. Непомітно за навчанням, сесіями, побаченнями, роботою, особистими проблемами і радощами пройде рік. А через рік знову новий сезон покличе їх в дорогу на новий фестиваль Аграрної ліги КВН України.

То як на рахунок традицій? "Місто зустрічі змінити не можна"?... А навіщо, якщо все так добре!

Фотозвіт про ХІІ фестиваль Аграрної ліги КВН України - ТУТ

ВЕСЕЛЕ ПОРОСЯТКО , кореспондент на іграх Аграрної ліги КВН.
admin вне форума
Ответить с цитированием
Ответ
Опции темы Поиск в этой теме
Версия для печати Версия для печати
Отправить по электронной почте Отправить по электронной почте
Поиск в этой теме :

Расширенный поиск

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

[IMG] код Вкл.
HTML код Вкл.
Trackbacks are Вкл.
Pingbacks are Вкл.
Refbacks are Вкл.

Быстрый переход

Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
Стартував ХХ ювілейний сезон Асоціації «КВН України» admin Новости 0 23.11.2013 21:06
Перший тур стартував в Дрогобичі admin Новости 0 08.12.2012 21:38
Сезон закончен. Да здравствует сезон! Кэп Новости 0 07.10.2012 21:10
Закарпатська ліга КВН. Новий сезон стартував! admin Новости 0 24.10.2007 09:09
СЕЗОН ЗАКОНЧИЛСЯ? ДА ЗДРАВСТВУЕТ НОВЫЙ СЕЗОН!!! admin Архив новостей 0 27.08.2002 14:00



Transcarpathian Banner Network